Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 21 dec 2018

Deze moeder bereidt het eten voor haar kind elke avond op dezelfde manier – en dit is de reden

Op Instagram en Pinterest zien we de meest mooie hapjes of gerechten voor kinderen. De één is nog mooier dan de ander en sommige moeders kunnen hier best onzeker van raken.

Andere moeders vinden deze manier van eten allemaal nogal overdreven, Petra is er één van en vertelt ons waarom:

Hype life

Petra: ‘Ik heb het even geprobeerd hoor, meegaan met de hype – maar wat een flauwekul. Ik zie andere moeders de meest gekke creaties fabriceren. Iets wat voorheen doorsnee eten was ziet er tegenwoordig uit als een diertje, een traktatie of iets anders verleidelijks. Ik zie mezelf niet mijn zoon zijn boterhammen op een bepaalde manier snijden zodat het lijkt op een beer of hond. Knap dat er moeders zijn die hier tijd en zin in hebben, maar ik weiger dit te doen.

Deze moeder voedt haar kind veganistisch op en dit is waarom

AVG’tje

Misschien denken jullie nu dat ik lui ben, en enigszins kan ik jullie daar geen ongelijk in geven. Maar dat is niet de reden waarom ik niet iedere maaltijd anders aankleed. De reden hiervoor is dat mijn kind het toch niet eet. Beter gezegd: ik ben überhaupt al blij als hij iets van zijn maaltijd op eet. Mijn zoon is 2,5 jaar en lust zo goed als niks. Er zijn maar een paar gerechten die hij kan tolereren. Spaghetti en een simpel AVG’tje (aardappel, vlees, groente). Om hem toch nog een verscheidenheid aan eten te geven maak ik meestal het AVG’tje. Zo komt hij toch nog aan de voedingsstoffen die hij nodig heeft.

Hetzelfde eten

Wanneer hij de helft van zijn bord leeg eet ben ik al blij. Dus ik weiger 3 uur in de keuken te staan voor iets wat hij toch niet eet. Ik vraag me af of andere kinderen nou echt zo ‘voorbeeldig’ zijn, of stellen deze moeders zich gewoon een beetje aan? Zijn zij niet gewoon bezig met the fabulous mommy life on Insta, en hebben zij verder misschien niet zoveel te doen? Ik houd het bij de basics en ik denk dat dat het minst tijdrovende is, en misschien zelfs wel beter voor je kind is. Geen fratsen.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze moeder bereidt het eten voor haar kind elke avond op dezelfde manier – en dit is de reden
Sluiten