Janne Vogel
Janne Vogel Kids 17 nov 2018
Leestijd: 4 minuten

Deze moeder geeft haar dochtertje het beste vriendinnen-break up advies ooit

Allison Kimmey, de moeder van vijf jaar oude Cambelle, haalde haar dochtertje deze week ontroostbaar op van een kinderfeestje. Het ergste wat kon gebeuren was gebeurd: Cambelles beste vriendinnetje had een nieuwe BFF gevonden.

Allison herkende zichzelf in de situatie en besloot haar dochter een belangrijke les te leren (waar ook wij volwassen zéker nog iets aan kunnen hebben.)

Het gesprek

Ze plaatste het ontroerende gesprek met haar dochter op Instagram onder een foto van hen samen. ‘We zullen allemaal verschillende vrienden hebben terwijl we opgroeien en onze weg vinden’, begint Allison.

‘We worden ouder, we vinden andere dingen leuk, mensen verlaten ons leven en we komen weer nieuwe mensen tegen. Het is altijd leuk om vrienden te hebben en met andere mensen te spelen, maar je familie is er altijd. Dat weet je toch?’ -‘Ja, mama.’

‘Maar er is één persoon met wie je ieder minuut van de dag doorbrengt’, vervolgt ze. ‘Je slaapt iedere dag met haar samen. Je doet haar haar, zij doet jouw make-up. Ze danst met je, knutselt met je, zwemt met je, giechelt met je en huilt met je. Heb je enig idee over wie ik het heb?’

8 tekenen die aangeven dat dit een vriendschap voor het leven is

Je eigen beste vriendin

‘Wie dan mama?’, vroeg Cambelle, zich afvragend wie deze perfecte vriendin zou zijn. ‘Jij!’, antwoordde Allison. En hiermee gaf ze haar een advies dat veel van ons ook nu nog moeten opvolgen.

‘Jij bent de persoon met wie je het meeste tijd doorbrengt, voor altijd. Het is belangrijk dat je onthoudt dat je altijd een beste vriendin hebt in jezelf. Je moet ervan houden om met jezelf te zijn en onthouden dat, wat er ook gebeurt, je altijd jezelf hebt.’

Zelfacceptatie

Het gesprek met haar dochter herinnerde Allison aan hoe moeilijk zíj het vond om volledig van zichzelf te houden. De reis naar zelfacceptatie was lang en lastig, dus ze wilde Cambelle dit zo vroeg mogelijk leren. De Instagram-post kreeg bijna 4,7 duizend likes en ging viral. Wauw!

De 9 regels voor meer zelfliefde van Oprah Winfrey

Moeder schrijft: ‘Ik heb het uitgemaakt met mijn beste vriendin’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze moeder geeft haar dochtertje het beste vriendinnen-break up advies ooit
Sluiten