Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 18 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Moeder waarschuwt voor de gevaren van zwarte henna

Jade Morris was met haar zoon en dochtertje op vakantie in Tunesië toen haar kinderen vroegen om een henna-tattoo. Ze stemde in met de gedachte dat de tattoo’s toch zouden vervagen. Het tegendeel bleek waar. 

Brandwonden

Haar zoon River-Jae (8) en dochter Farah (5) mochten allebei een henna-tattoo laten zetten. Eenmaal terug in het hotel klaagde haar zoon dat de tattoo op zijn arm begon te branden. Toen de tattoo ook nog eens begon uit te lopen, wist Jade zeker dat er iets mis was.

De gebruikelijke henna wordt gemaakt van hennabladeren en kleurt bruin op de huid. Zwarte henna is echter een stuk gevaarlijker. Daarin zit dezelfde stof die wordt gebruikt voor haarverf, wat kan leiden tot brandwonden, blaren en littekens. Het is zelfs verboden om te gebruiken in cosmeticaproducten voor de huid.

Littekens

Toen Jade zag dat beide kinderen een reactie hadden op de tattoo, probeerde ze het te verwijderen met een doekje. ‘Dat werkte niet en het EHBO-personeel kon ons ook niet helpen. Ze adviseerden er crème op te smeren.’ Naast de pijn begonnen er ook nog eens littekens rondom de henna-tattoos te ontstaan.

‘Onder de stukken die begonnen af te bladderen, zat littekenweefsel. Het heeft onze vakantie verpest omdat we niet meer konden zwemmen. River zei dat de zon het nog pijnlijker maakte’, vertelt de moeder.  Ze wil met haar verhaal andere ouders en toeristen waarschuwen voor de risico’s van zwarte henna.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme