Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 8 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Moeder deelt hartverscheurend gedichtje dat in klaslokaal hangt

Dat je als Amerikaans kind een stuk minder zorgeloos opgroeit dan een gemiddeld Nederlands kind, blijkt uit het gedichtje dat Georgy Cohen zag hangen in het klaslokaal van haar dochter. 

Het versje dat in het klaslokaal werd opgehangen, gaat zo:

‘Lockdown lockdown
lock the door

Shut the lights off
say no more

Go behind the desk
and hide
Wait until it’s safe inside

Lockdown lockdown
it’s all done
Now it’s time to have some fun!

Goedbedoeld

Hoewel het versje goedbedoeld en verdrietig genoeg bittere noodzaak is, liet het Georgy onthutst achter. ‘Toen ik naar de peuterschool ging, hadden we brandoefeningen. Het was anders, dit soort dreigingen waren er niet. Deze dingen moeten we helaas doen. Dat snap ik.’ De reacties op Georgy’s tweet zijn overweldigend. Haar berichtje werd al meer dan 17.000 keer geretweet. Dit jaar alleen al zijn er 23 schietpartijen geweest op Amerikaanse scholen.

Ten alle tijde voorbereid

De school zelf heeft inmiddels ook gereageerd. ‘Dis moeilijk voor kinderen, ouders en leraren. Toch weten we dat veiligheid waarborgen een van de belangrijkste taken van onderwijzers is. Onze leerlingen en medewerkers moeten altijd voorbereid zijn als een noodgeval zich voordoet. Dit versje is een voorbeeld van een manier om kinderen kalm te houden en ze de belangrijkste dingen die ze moeten doen helpen onthouden.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder deelt hartverscheurend gedichtje dat in klaslokaal hangt
Sluiten