Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids maart 6, 2017

Blogger Sophie heeft spijt naam voor haar dochtertje en vraagt haar volgers om raad

Blogster en moeder Sophie Cachia beviel op 14 januari dit jaar van haar dochtertje Betty Margaret. De namen koos ze omdat zij haar dochter naar haar twee oma’s wilde vernoemen. Twee dagen later was Sophie ineens niet meer zo zeker van de naam Betty.

Hoe kies je de beste, mooiste, leukste naam voor je kind? Sophie, die we kennen van het statement dat ze maakte over vaders die eens wat vaker een foto van hun vrouw en kinderen moeten maken, twijfelde er zo over dat ze het deelde op social media en daar werd verdomd vaak op gereageerd door haar volgers met bijna 30.000 likes.

Baby Betty werd op zaterdag geboren, en op maandag vond Sophie dat ze haar volgers om raad moest vragen. ‘Ik maak me een beetje zorgen dat Betty niet echt op een Betty lijkt’, postte ze op Snapchat. Daarnaast zei ze ook ‘te overwegen om een andere naam te kiezen’. Sophie moest namelijk snel schakelen, toen ze een meisje op de wereld zette. Ze was er zelf vanuit gegaan dat ze een jongetje zou krijgen.

Sophie kreeg veel bijval van haar volgers, die Betty juist een toffe naam vonden voor haar dochtertje. ‘Het is klassiek en schattig, het past haar perfect’, zei een fan. ‘Ze lijkt absoluut op een Betty’, schreef een ander. En dus kwam ze al snel terug van haar overweging de naam van haar dochter te veranderen. ‘Ik was bang dat ik de naam te snel had besloten. Ik denk dat mijn lichaam nog in shock is van de bevalling. En van het feit dat ik ineens een meisje kreeg.’

LEES OOK: Moeite met het vinden van een babynaam? Doe dit vooral (niet)

Een jongen

Sophie postte ook een foto op Instagram, vlak na de geboorte van Betty. Daarin schrijft ze dat ze verbluft is dat ze bevallen is van een meisje. Ze was er van overtuigd dat ze haar baby Hank zou gaan noemen, omdat ze bijna zeker wist dat ze een jongen zou krijgen. ‘Ik ben verzot op je, lief meisje. En kijk hoe veel je vader nu al van je houdt. Deze foto is absoluut het beeld bij de woorden ‘ik heb me nooit gerealiseerd hoe veel ik van je vader hield, tot ik zag hoe veel hij van jou houdt’.’

Oeps! Een op de vijf ouders heeft spijt van de door hun gekozen babynaam

Reageer op artikel:
Blogger Sophie heeft spijt naam voor haar dochtertje en vraagt haar volgers om raad
Sluiten