Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids augustus 1, 2017

Vrouw schiet moeder op een bijzondere manier te hulp in het vliegtuig

Lange ritten met kinderen vergen altijd het uiterste van je uithoudingsvermogen. Kesha Bernard, zelf moeder van twee jonge kinderen, vloog afgelopen week van Seattle naar Denver en zag onderweg dat een moeder van drie kleine kinderen vreselijk op de proef werd gesteld. Waar alle andere passagiers haar veroordelend aankeken, schoot zij op een bijzondere manier te hulp.

Veroordelende blikken

Vliegen kan vreselijk zijn, als je kleine kinderen bij je hebt. Je schaamt je dood voor hun gehuil en het enige wat je wil is zo snel mogelijk weer landen. Al is het alleen maar om zo snel mogelijk verlost te zijn van die veroordelende blikken. Kesha kon het niet aanzien hoe de moeder gillend gek werd van haar jongste kind, die niet kon stoppen met huilen, en tegelijkertijd ook haar twee andere kinderen probeerde te kalmeren.

Filteren

‘Iedereen zat op zijn plek in dat afgeladen vliegtuig, toen er ineens een baby begon te huilen. Er waren wat problemen met het gewicht van de bagage, waardoor de vlucht iets vertraagd was, dus iedereen was al chagrijnig. Ik ben zelf moeder van jonge kinderen, dus ben een ster in het filteren van huilgeluiden en ik tunede uit. Maar een aantal medepassagiers hadden daar wat meer moeite mee’, schrijft ze in haar bericht.

LEES OOK: Is dit dan dé oplossing voor je ruziënde kinderen?

Niet negeren

‘Iedereen om de moeder en de kinderen heen begon te zuchten en te steunen. Niet lang na dat ene kind, begint er nóg een kind te huilen. Ik zie dat-ie zijn gordel niet om wil. Geen probleem, mijn moederkrachten kunnen het dubbele gehuil nog prima negeren. Maar dan ineens bedenk ik wat ik aan het doen ben en weet ik dat ik dit niet kan negeren.’ Helemaal niet als Kesha ziet dat passagiers nu beginnen te klagen tegen de vrouw en eentje zelf de been van het kind vastpakte, omdat hij tegen haar stoel trapte.

Kesha kon niet aanzien hoe de andere passagiers én een aantal mensen van de bemanning gewoon toekeken en niks deden. ‘Ik heb een kwartier gewacht om te kijken of iemand haar te hulp zou schieten, maar er gebeurde niks.’ Op dat moment besloot ze het zelf te doen en vroeg de vrouw of ze iets voor haar kon betekenen.

‘Ze aarzelde geen moment en overhandigde me meteen haar baby, die wonder boven wonder direct stopte met huilen.’ Nadat Kesha met het kindje was gaan zitten, viel deze niet lang daarna in slaap. ‘Een wonder’, schrijft ze.

‘Wees aardig’

De moraal van dit verhaal? ‘HELP andere mensen als ze hulp nodig hebben. Wees aardig en attent. Klagen en zuchten helpt helemaal niks en doet de persoon in kwestie alleen maar heel veel pijn. Het doet me zeer om te zien hoe het gros van de mensen reageert in situaties zoals deze. Dus wees alsjeblieft aardig voor je medemens, daar gaat helemaal niemand dood aan.’

Het berichtje met de oproep aan alle andere mensen op aarde leverde Kesha tot nu toe al zeker 200 duizend likes op en gigantisch veel deelacties.

Hilarisch filmpje: moeders demonstreren waarom vliegen met kinderen de hel op aarde is

Facebook Kesha Bernard

Reageer op artikel:
Vrouw schiet moeder op een bijzondere manier te hulp in het vliegtuig
Sluiten