Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 23 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Sinds je kinderen hebt, ben je heel snel geworden in deze dingen

Sinds je moeder bent geworden, herken je je vast in het feit dat je algemene efficiëntie is toegenomen. Je bent snel, smooth en lijkt wel een soort ninja.

Een ninja met cafeïne als brandstof, bedoelen we dan. In deze dingen ben je sinds je moeder bent heel snel geworden:

1. Koffie tot je nemen

Koffie: je beste vriend, je saviour. De dagen waarop je tijd hebt om rustig en langzaam te genieten van je kopje koffie zijn over. Koffiedrinken is nu puur een overlevingspoging: je drinkt het in een paar snelle slokken op (als je het niet al vergeten bent en het inmiddels ijskoffie is). Koffie is leven.

2. Plassen

Sinds je kinderen hebt, kun je plassen én je handen wassen in een seconde. Misschien komt dat door het feit dat iemand in je familie al-tijd naar de wc moet als jij moet, of omdat je eraan gewend bent geraakt dat je nodig bent als je op de wc zit. Als je dan eenmaal zit en je moet plassen, kun je het in ieder geval snel en ben je binnen mum van tijd weer klaar.

LEES OOK: Waarom het oké is als je kids zich vervelen, volgens experts

3. Douchen

Douchen nu je kinderen hebt ziet eruit als: instappen, wassen en zo snel mogelijk er weer uit. Je kunt bijna garanderen dat – wanneer je onder de douche stapt – er een razende ruzie zal zijn tussen broers en zussen, onheil wordt gemaakt óf een ongelukje waar je hulp zeker bij nodig is. Kinderen en hun timing, hè?

4. Chocolade eten

Je (lees: je kind) mag het papiertje ook zeker niet horen kreukelen. Je kan binnen mum van tijd de chocolade opeten én ontdoen van alle bewijzen. Ze kunnen chocolade al van ver ruiken, maar zullen je nooit kunnen betrappen omdat je zo snel bent. Het is een vaardigheid die je ontwikkeld hebt gedurende de vele jaren.

LEES OOK: Dit zijn de 5 meest voorkomende valkuilen wanneer je een tiener opvoedt

5. Kleine leugentjes

Oké, liegen is natuurlijk niet goed – maar je doet het toch wel sneller. Waar is die laatste zak chips gebleven bijvoorbeeld. Soms is het toch een soort van noodzakelijk. Of waar die mooie tekening is? Geen flauw idee… ahum.

6. Multitasken

Je hebt afscheid genomen om te streven naar maar één ding tegelijk doen. Tegenwoordig ben je een multi-taskende goochelaar, die op zijn minst 3 dingen tegelijk doet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme