Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 21 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Moeder wordt beschuldigd van ‘kindermishandeling’ nadat ze haar kind wasabi geeft

Een klein kind voor de eerste keer iets pittigs laten eten, kan voor hilarische reacties zorgen. Deze moeder deelde een aandoenlijke video van haar dochter die voor het eerst wasabi proeft, maar kreeg niet de reacties waar ze op had gerekend. 

‘Help’

In de video is te horen hoe Rosie’s moeder haar vraagt of ze wasabi wil proberen. Het meisje weigert eerst twee keer, maar lijkt de derde keer toch in te stemmen. Rosie eet een ministukje wasabi van haar moeders stukje en kijkt vervolgens ontstemd in de camera terwijl ze ‘help’ zegt.

‘Kindermishandeling’

Op Facebook is de video al meer dan 211.000 keer gedeeld. Hoe schattig ook; niet iedereen is gecharmeerd van de beelden. Sterker nog: sommige mensen beschuldigen de moeder van kindermishandeling. ‘Iemand moet deze video aangeven bij de autoriteiten vanwege kindermishandeling. Wasabi brandt, en als het in je mond brandt, kan je er ook in stikken’, schrijft iemand.

‘Dat is niet alleen niet schattig, maar hangt op het randje mishandeling. Dat arme kind. Ze werd van tevoren niet eens gewaarschuwd. Waarom moet haar moeder lachen om haar reactie?’

Niks met mishandeling te maken

Er zijn ook een hoop ouders die het allemaal veel te overtrokken vinden. ‘Het was een heel klein hapje en het kwam niet eens op haar tong. Ja het is heet, maar kom op: het is goed als kinderen nieuwe dingen proberen. Dit heeft niks met mishandeling te maken. Mijn baby wilde per se wat van mijn buffalo saus proberen en besefte toen: dit is wat pittig betekent. Het is oké. Een kind overleeft dat wel.’

De kans dat het meisje dan ook blijvende schade overhoudt aan haar eerste wasabi-ervaring is dan ook, eh, nihil.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Independent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme