Moeder komt op voor andere moeders en deelt foto van littekens na de bevalling

Een keer in de zoveel tijd staat er een moeder op die zegt: zo, en nu laat ik zien hoe je er écht uitziet na een bevalling. Voor zo’n statement kunnen we alleen maar in onze handen klappen. Desiree Fortin is zo’n moeder. Ze beviel van een drieling en maakte foto’s van haar buik na de bevalling, die nu massaal gedeeld worden.

Dit deed ze om moeders een realistisch beeld te geven van de verandering van je lichaam tijdens en na een bevalling. Desiree vindt het oneerlijk dat de meeste moeders een onrealistisch beeld van vrouwenlichamen na de bevallingen voorgeschoteld krijgen op social media.

LEES OOK: 6 x wat niemand je vertelt over je vagina na de bevalling

De kersverse moeder van drie merkte dat ze zichzelf vergeleek met alle platte fitnessbuiken die ze regelmatig voorbij zag komen. ‘Ik voelde me onzeker en ging me afvragen of ik er nog wel mocht zijn’, schrijft ze in een blog. Desiree heeft jarenlang een diepe kinderwens gehad en is trots op de littekens die ze overhield aan haar langgekoesterde zwangerschap. ‘Ondanks dat mijn vel allesbehalve strak is en ik veel striae heb, heb ik jarenlang verlangd naar deze littekens. Ik heb namelijk drie prachtige kinderen gekregen, die deze littekens stuk voor stuk waard zijn.’

Haha! Heerlijke illustraties die je lijf na de bevalling flink op de hak nemen

Bron hoofdfoto: Instagram

Instagram

Reageer op artikel:
Moeder komt op voor andere moeders en deelt foto van littekens na de bevalling
Sluiten