Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 7 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Moeder krijgt bakken kritiek vanwege ‘zombie-shoot’ met haar zoontje

‘Walgelijk’, ‘morbide’ en ‘beledigend’: mensen hebben geen goed woord over voor de fotoshoot met zombie-thema die een moeder hield met haar één jaar oude zoontje. De Australische Amy Louise had echter zo haar redenen om voor dit opmerkelijke thema te kiezen. 

Afgehakte vingers

De één jaar oude Phoenix zit in de shoot onder het ‘bloed’ en knabbelt op een stuk taart in de vorm van hersenen en afgehakte vingers. Niet bepaald de zoete, schattige babyshoots die we gewend zijn. Amy Louise had dan ook wel verwacht dat niet iedereen het thema zou waarderen. Maar dat de kritiek zó heftig zou zijn, had ze nou ook weer niet verwacht.

‘Ik had dit wel aan zien komen, maar de mate waarin heeft me echt geshockeerd’, zegt de moeder tegenover Daily Mail. ‘Ik kreeg te horen dat ik een slechte moeder ben, dat ik zijn mentale gezondheid schade toebreng en dat ik hem ziek maak omdat hij taart van de grond eet.’

Doodsbang en hoopvol

Ze had echter een ontroerende reden om de kleine Phoenix te verkleden als zombie. ‘Het moment waarop de artsen zeiden dat hij los was gekomen van mijn placenta en dat er geen hartslag meer was,tot het moment van de keizersnede waren een wervelwind. Ik weet nog dat ik doodsbang en hoopvol tegelijk was. Toen ik hoorde dat hij weggehaald moest worden omdat er geen hartslag was, dacht ik nog: dit gebeurt zo vaak. Maar toen ze hem haalden en ik geen gehuil hoorde, kreeg ik een hartverzakking. Wat ik voelde was geen verdriet, maar woede.’

‘De arts kneep in m’n hand om zijn emotie te tonen, maar het was chaos. Het was vreselijk. Ik bleef maar een kleine witte kist voor me zien terwijl ik probeerde te verwerken wat er zojuist was gebeurd.’

Halloween

Tot die 31 oktober het ondenkbare gebeurde. Dertien minuten later wisten de artsen de kleine Phoenix toch weer tot leven te wekken. ‘Het waren de dertien langste en vreselijkste minuten van m’n leven. Toen ik hem voor de eerste keer vasthield, verdween de rest van de wereld. Wat was er nou beter geweest dan een verjaardagsshoot met zombie-thema voor het jongetje dat dood werd verklaard en op Halloween wonder boven wonder weer tot leven werd gewekt?’

En dan zie je dat kleine, onder het bloed besmeurde monstertje opeens toch in een ander daglicht.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bored Panda

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme