Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Kids 28 apr 2017

Moeder laat hilarisch briefje achter voor de oppas

Je kinderen bij de oppas achterlaten is niet altijd even relaxt. Vooral als het de eerste keer is, en helemaal als het die oppas haar eerste keer blijkt te zijn. Maak je dan een heel lijstje met regels of laat je de boel lekker de boel en mogen ze juist wat later naar bed?

Deze moeder pakte het anders aan. Wél een lijstje, maar met een heel andere insteek.

Regels en tips

Toen het meisje op haar oppasadres aankwam, vond ze een briefje op de eettafel met zelfgeschreven ‘regels en tips’. Ze begon ‘m te lezen en moest vooral hard lachen. Dit had ze even niet verwacht op haar eerste dag. Ze stuurde er direct foto’s van naar haar vriend. Die deelde het briefje op Twitter en een viral was geboren. Het bericht is inmiddels bijna 17 duizend keer gedeeld en ruim 32 duizend keer geliket.

 
 
 
 
 
 
 
1. Ik laat de kinderen bewust zoveel mogelijk tv kijken als ze kunnen, zodat ze míj in godsnaam met rust laten. Voel je vrij om hetzelfde te doen.
2. Verspil je kostbare tijd niet aan het maken van gezonde snacks. Geef ze maar gewoon de pizza en snacks die ik heb klaargelegd.
3. Ze willen nog steeds borstvoeding. Als ze erom vragen, kijk dan op YouTube hoe het moet. Het is heus niet moeilijk, anders deed ik het ook niet.
4. Neem geen kittens, snoep of puppy’s of ritjes van ene David aan.
5. Als een van de buren aanbelt, behandel ze als Jehova’s Getuigen: leen ze geen eieren, melk, sigaretten. Ze weten heel goed de supermarkt te vinden. En nee, je wilt ook niet op hun kinderen gaan oppassen.
6. Geef de kinderen zoveel suiker als ze willen, als ze daardoor maar weer wegblijven. Ze slikken ook slaappillen.
7. Als je jongens laat komen, zorg er dan in ieder geval voor dat ze een vader, oom, broer of vriend hebben die ik later kan bellen.
8. Neem de huistelefoon niet op, tenzij je zin hebt om de rekeningen te betalen.
9. Als je door m’n laatjes gaat rommelen, gooi dan in ieder geval m’n rekeningen en kauwgomverpakkingen weg.
10. Geloof NIETS van wat de kinderen je wijsmaken.

Sarcasme

Deze vrouw kent in ieder geval de kneepjes van het vak ‘sarcasme’ en heeft ze perfect in de praktijk gebracht. Het lijkt er vooral op dat haar kinderloze avondje uit een godsgeschenk was waar ze al heel lang behoefte aan had.

Reacties

Andere Twitteraars konden er ook zeker de humor van in zien. Volgens Synthia Green kan het niet anders dan dat deze moeder zelf babysitter is geweest. ‘Dan weet je hoe zo’n avond eraan toe gaat.’ Anderen waren vooral gefascineerd door #3, ook al was het een grapje. En ook is een deel geïnspireerd geraakt om dit later zelf ook uit te halen. Briljant!

Nog meer Famme? Volg ons ook op Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PopSugar

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder laat hilarisch briefje achter voor de oppas
Sluiten