Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 30 jan 2017

Video van moeder die haar baby met taaislijmziekte ‘slaat’, krijgt kritiek

In oktober vorig jaar kreeg Samantha Carrier vreselijk nieuws. Haar dochtertje Daisy lijdt aan Cystic Fibrosis, ook wel bekend als taaislijmziekte. Om bekendheid rondom de ziekte te creëren en geld op te halen, maakte Samantha een video van een handeling die ze dagelijks moet doen bij haar dochtertje: haar op haar borst ‘slaan’.

Cystic Fibrosis is een aangeboren ziekte en de mensen die het hebben worden helaas meestal niet heel oud. Een van de bekendste klachten van de ziekte is dat er taai slijm in de longen zit, waardoor er ontstekingen ontstaan en degene met de ziekte moeilijk adem kan halen. Dit is dan ook de reden dat Samantha haar dochtertje elke ochtend op haar borst ‘slaat’ om haar luchtwegen vrij te maken.

Kritiek

Helaas begrijpen veel mensen de medische noodzaak niet en krijgt Samantha heel wat commentaar op de video. Sneu voor deze moeder, want dat haar dochter deze ziekte heeft met alle verzorging die erbij komt kijken, is al verschrikkelijk genoeg zou je zeggen. Helaas, sommige mensen vinden het nodig om haar post te bashen. Totaal onnodig, want het mag er dan misschien naar uitzien; het is juist goed en belangrijk dat Samantha elke dag ongeveer 25 minuten het slijm in haar dochters borst losmaakt. Zo kan het kleine meisje beter ademhalen. Niet voor niets gebeurt dit bij de meeste kinderen met deze ziekte.

Heerlijk

De video laat vijf minuten van deze handeling zien. Samantha: ‘Ik sla haar totaal niet hard, maar net krachtig genoeg om haar longetjes vrij te maken van dat vreselijke slijm. Ze vindt het heerlijk als ik dit doe, want zo krijgt ze meer lucht.’

Bekijk hier de post met video van Samantha. Of niet, als je het ook te naar vindt om naar te kijken. Maar laten we vooral negatief commentaar achterwege laten en een beetje begrip hebben voor deze moeder.

Jonge, terminaal zieke vrouw met taaislijmziekte heeft een hartverscheurende boodschap voor iedereen

Facebook

Reageer op artikel:
Video van moeder die haar baby met taaislijmziekte ‘slaat’, krijgt kritiek
Sluiten