Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Kids 29 feb 2016

Moeder lanceert samen met Tommy Hilfiger kledinglijn voor gehandicapte kinderen

Dit is een goede zet van Tommy Hilfiger! In samenwerking met Mindy Scheier van de non-profitorganisatie ‘Runway of Dreams’, heeft het bekende Amerikaanse modemerk een nieuwe kledinglijn gelanceerd voor gehandicapte kinderen.

De kledinglijn is een initiatief van Mindy, die zelf moeder is van een zoon met een spierziekte. Zij weet als geen ander hoe lastig het voor een gehandicapt kind kan zijn om zich in ‘normale’ kleding te hijsen. Tijd voor verandering dus!

Mindy onderzocht wat voor kleding nu écht handig is voor gehandicapte kinderen. Wat haar betreft zijn er nog veel te weinig merken die hier rekening mee houden. Conclusie: de modewereld moest dringend aangevuld worden met een speciale collectie.

Adaptive

De kleding van de nieuwe collectie ‘Adaptive’ is zo gemaakt dat het voor de kinderen makkelijk aan te trekken is. Zo zijn de ritsen en knopen van de kleding vervangen door magnetische ‘MagnaReady’-sluitingen en de lengtes van de mouwen en broekspijpen zijn makkelijk aan te passen.

Mindy met haar zoon Oliver:

Een deel van de nieuwe kledingcollectie:

De collectie bestaat uit 22 kledingstukken voor jongens en meisjes in maten 104 – 176. Tommy Hilfiger is het eerste merk dat de nieuwe collectie in samenwerking met Runway of Dreams op de markt heeft gebracht, maar Mindy hoopt dat er nog veel andere modemerken zullen volgen.

Zie hieronder de indrukwekkende video over Runway of Dreams:

De speciale kledinglijn is nu verkrijgbaar via de webshop van het Amerikaanse modemerk.

Vind jij ook dat er meer van dit soort speciale kledinglijnen moeten komen? Reageer via Facebook.

Lees ook: Deze vrouw ontwerpt kleding voor mensen met Down >>

Reageer op artikel:
Moeder lanceert samen met Tommy Hilfiger kledinglijn voor gehandicapte kinderen
Sluiten