Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Lifestyle 11 december 2016

Moeder lanceert stylish tijdschrift over fashion en moederschap

Ex-advocate en moeder Jessica Sammut wilde een tijdschrift lezen dat én hip was, maar ook geschikt voor de lifestyle van moeders. Omdat ze vond dat daar nogal een gebrek aan was, maakte ze dat tijdschrift zelf. De cover van het eerste nummer maakt ons in ieder geval benieuwd naar meer.

Het magazine heet Mama Disrupt en bijzonder is dat er helemaal niks in staat over opvoeden, of dergelijke adviezen. Wel past de inhoud perfect bij jonge, hippe moeders, volgens Jessica. ‘Voor mijn gevoel missen er fijne tijdschriften voor vrouwen van mijn leeftijd met kinderen’, zegt ze in een interview. Jessica kocht het magazine Little One, een Engelstalig magazine uitgegeven in Nieuw-Zeeland, en wilde daar in eerste instantie alleen wat aanpassingen aan doen. Al snel had Jessica zo veel ideeën voor het tijdschrift, dat ze besloot het hele format aan te passen, inclusief de naam.

Alles voor de millennial mom

Mama Disrupt bestaat volgens Jessica uit lifestylerubrieken die precies aansluiten op de millennial mom. ‘Veel tijdschriften zijn óf geschreven voor de jonge moeder, en bestaan voor tachtig procent uit opvoedadviezen, óf voor een wat oudere generatie moeders. Ik ben daar precies tussen gaan zitten.’
Willen we in Nederland ook! Tot die tijd is Mama Disrupt internationaal verkrijgbaar.

Voor de creabea’s onder ons! DIY: Dit doe je dus met oude tijdschriften >

Mumbrella.nl

Reageer op artikel:
Moeder lanceert stylish tijdschrift over fashion en moederschap
Sluiten