Renée
Renée Persoonlijk 22 januari 2018

Dit is de reden waarom je vandaag nog met je moeder moet afspreken

Iedereen die haar moeder nog heeft, is een gezegend mens. Je moeder is één van de belangrijkste (zo niet, de belangrijkste) vrouw in je leven. Niet voor niets zegt de wetenschap dat de moeder-dochter band de sterkste familieband is. Daar blijft het trouwens niet bij, want nieuw onderzoek wijst uit dat hoe meer je met je moeder omgaat, hoe langer ze leeft.

Langere levenverwachting

Van de eerste stapjes en de eerste schooldag tot het behalen van diploma’s en je huwelijk: je moeder is overal bij. Zo belangrijk als je mams voor jou is, zo belangrijk ben jij voor haar. Wetenschappers aan de Universiteit van Californië tonen met hun onderzoek aan dat de levensverwachting langer is als je veel tijd met haar doorbrengt.

LEES OOK: Nieuw onderzoek zegt: kinderen moeten meer tijd doorbrengen met hun opa en oma

Goede band met je moeder

Het onderzoek is gedaan onder 1.600 mensen, met een gemiddelde leeftijd van 71 jaar. Uit de resultaten blijkt dat 23 procent van de eenzame deelnemers binnen zes jaar overlijdt. Onder de ouderen die wel voldoende gezelschap hebben ligt het percentage op veertien procent. Ouderen, dus ook je moeder, hechten over het algemeen veel waarde aan een goede band met de kinderen en kleinkinderen. Juist als je een goede band hebt is de kans dat ze langer leeft groter.

Meer reden heb je waarschijnlijk niet nodig om haar zo vaak als het kan te zien. En eerlijk is eerlijk, niets is zo gezellig als met een kop koffie bijkletsen en met de kinderen op bezoek gaan. Door jullie band te koesteren heb je moederlief hopelijk een stuk langer bij je.

JAMA Network

Reageer op artikel:
Dit is de reden waarom je vandaag nog met je moeder moet afspreken
Sluiten