Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 3 aug 2015

Moeder maakt een prachtig poppenhuis vol design voor haar dochter

Heeft jouw kind een kamer vol designmeubels? Waarschijnlijk niet. Maar het dochtertje van de creatieve Liz Macdonald wel, lazen we op Roomed. Liz maakte een schitterend poppenhuis voor Maddie. Het begon klein, maar al snel groeide het poppenhuis uit tot een grote passie van de moeder. Ze vond het zo leuk, dat ze het hele huis tot in detail decoreerde met designmeubels.

Een beetje kenner van design haalt er zo de klassiekers uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Mark Tuckey-tafel in de keuken? Iedere kamer ziet er geweldig uit!

Hoe Liz op het idee kwam? Dochter Maddie had eigenlijk niets wat echt van haar was. Ze had namelijk al haar speelgoed doorgegeven aan haar broertje, zoals dat wel vaker gaat in een gezin. Op Instagram zag Liz hoe een vriendin van haar een poppenhuis had gemaakt. Ze ging aan de slag en was zó fanatiek, dat ze uiteindelijk desingmeubels in miniatuur ging maken.

Er ging vooral veel tijd zitten in het verven van de buitenkant en het bekleden van de wand bij de trap. De favoriete ruimte van Maddie en haar broer is de keuken. Hier kunnen ze spelen met het servies en de koelkast. In het dagelijks leven bouwt de moeder tipi-tenten die ze verkoopt. Vandaar ook de tipi-tent in het huisje. Op Instagram kun je de renovaties van het huisje volgen met de hashtag #maddiesdollhousereno.

En inmiddels is het volgende huis alweer in de maak… Wordt vervolgd, dus.

Wil je zelf ook aan de slag gaan? 15 x een inspirerend poppenhuis voor jong én oud >

Kijk voor interieurinspiratie ook eens op Roomed.nl >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder maakt een prachtig poppenhuis vol design voor haar dochter
Sluiten