Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 2 februari 2016

Moeder maakt sprookjeskamer om haar dochter enthousiast te maken voor lezen

Kerry Wright, mama van de 2-jarige Chloe kon niet slapen, omdat ze met een hoofd vol ideeën in bed lag. Ideeën voor een ‘boekenkamer’ voor haar dochter. De volgende dag maakte ze een schets voor de schilderingen die ze graag op de muren zou willen maken. Het resultaat is werkelijk adembenemend.

Nu de Nationale Voorleesdagen volop bezig zijn, wilden we je dit te gekke idee zeker niet onthouden. ‘Toen ik met de schetsen begon, ben ik direct naar meer ideeën gaan zoeken. Samen met mijn broer Daniel bedachten we hoe we de schetsen in mijn hoofd tot één grote tekening konden maken.’ Chloe heeft op verschillende vlakken een achterstand. ‘Het is een heel slim, lief meisje, ze heeft het alleen op bepaalde vlakken wat moeilijker.’

Tijdloze tekeningen

Chloe houdt erg van lezen. Ze kan natuurlijk nog niet écht lezen, maar volgens haar mama houdt ze ervan om te doen alsof. ‘We verstaan er niks van als Chloe een boek ‘voorleest’, maar in haar hoofd klopt het hele verhaal’, vertelt Kerry. Samen met Daniel schilderde ze de verhalen uit de boeken, waarvan Kerry hoopt dat Chloe ze ooit gaat lezen. Door muurschilderingen van de verhalen te maken wil Kerry haar dochter stimuleren om te gaan lezen. ‘Ik hoop dat Chloe me op een dag vraagt wie alle karakters op de muren zijn, zodat ik dat door middel van het voorlezen van de bijpassende verhalen kan uitleggen.’ Kerry heeft nog niet alle boeken ingeslagen, maar als ze weer een nieuw karakter ontdekt, koopt ze het bijpassende boek direct.

Bekijk de muurschilderingen in Chloe’s kamer hieronder:

Wat vind jij van de ‘boekenkamer’ van Chloe? Praat mee op Facebook!

Voor in de kinderkamer: glow in the dark-verf >

Reageer op artikel:
Moeder maakt sprookjeskamer om haar dochter enthousiast te maken voor lezen
Sluiten