Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 19 mrt 2017
Leestijd: 3 minuten

Moeder maakt statement over borstvoeding: ‘Ik wou dat ik nooit begonnen was’

Dat borstvoeding geven echt niet altijd over rozen gaat, of zelfs überhaupt mogelijk is, bewijst de Australische reality ster Maddi Carter. Ze schrijft in een open en eerlijke post op Instagram over de nadelen van het geven van borstvoeding en waarom ze er mee gestopt is.

Maddi beviel in oktober 2016 van haar zoontje Marlow, en kwam er snel achter dat ze er niet gelukkig van werd.

Ander mens

‘Ik zou willen dat ik nooit was begonnen aan het geven van borstvoeding’, begint ze haar tekst bij de foto van haarzelf met haar kind. ‘Drie weken geleden ben ik gestopt met het geven van borstvoeding, en ik ben een heel ander persoon dan daarvoor. Ik ben een betere moeder en een betere partner. Ik heb meer energie. Ik heb meer tijd voor mijn andere zoontje en voel meer affectie met mijn man.’

LEES OOK: De 10 fases van het geven van borstvoeding die elke ouder herkent

Negatieve reacties

‘Ik hoef niet meer bang te zijn om naar buiten te gaan’, gaat Maddi verder. ‘Ik kan weer van mijn kleding genieten zonder me druk te maken over lekkende borsten en dus vlekken in mijn kleren. Ik hoef geen zwangerschaps beha’s meer te dragen. Ik kan nu het huis uit zonder compleet in de stress te schieten. Ik kan weer sporten.’

‘Je hebt een keuze’

‘Ik weet dat ik met dit statement een hele hoop negatieve reacties uitlok, maar ik ben van mening dat het voor andere moeders belangrijk is om te weten dat je een keuze hebt’, gaat ze verder. ‘Er zijn zo veel verschillende manieren waarop je moeder kunt zijn, maar wat veel moeders vaak vergeten is dat een moeder ook gelukkig mag zijn!’

‘Amen!’

Onder haar post kreeg Maddi veel verschillende reacties. Zo zijn er veel moeders die het compleet met haar eens zijn: ‘Ik heb twee prachtige, gezonde kinderen en allebei zijn ze groot geworden met de fles. Dat is niet voor iedereen weggelegd, geloof me!’ en ‘Amen! Ik heb heel lang borstvoeding proberen te geven, en het was ontzettend zwaar. Ik moest constant huilen en voelde me een vreselijke moeder. Het moment dat ik overstapte op flesvoeding werd ik een heel ander persoon.’

Maar ook moeders die zich afzetten tegen Maddi’s bericht waren present: ‘Ik respecteer je idee, maar bij mij zorgde borstvoeding geven er niet voor dat ik niks meer kon. Natuurlijk werd ik beperkt, maar de band die ik met mijn kind heb is fantastisch en sterker dan welke band dan ook. Ik ben zooooo blij dat ik dit heb mogen meemaken.’

Deze moeder maakt in één klap een eind aan de discussie over borst- en flesvoeding met een krachtige foto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Instagram

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder maakt statement over borstvoeding: ‘Ik wou dat ik nooit begonnen was’
Sluiten