Moeder maakt statement over keizersnede: ‘Ik ben wel bevallen!’

Alle bevallingen zijn uniek een prestatie die zijn weerga niet kent, dat kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. De Amerikaanse Jody Shaw bewijst dit nog maar eens met een foto van haar buik na de bevalling, die sinds deze week viral gaat.

Kersverse moeder Jody Shaw plaatste een foto van haar buik na haar heftige keizersnee. Met het bizarre litteken van haar keizersnee (met nietjes vastgemaakt!) wil ze duidelijk maken dat het niet uitmaakt hoe je dat kind uit je buik krijgt – elke geboorte, zowel keizersnede als een natuurlijke bevalling – is een echte bevalling.

De heftige foto:

Jody Shaw vertelde het volgende verhaal bij de foto:

Alsjeblieft, lees dit voordat je reageert. ‘Een nieuwe dag, een nieuw bericht van iemand die claimt dat een keizersnede geen echte bevalling is.

Kunnen we daar alsjeblieft mee ophouden?

Natuurlijk kan ik mensen niet van mening laten veranderen, maar ik heb er voor gekozen om deze foto te uploaden om een statement te maken. Het maakt niet uit wat een geboorteplan zegt. Soms hebben we geen keuze. Ik had geen keuze.

Er zat een goedaardige tumor ter grootte van een meloen op mijn baarmoederhals en ik had een laaggelegen placenta, wat betekent dat ik geen gewone keizersnee kon krijgen. Maar geloof het of niet: ik ben BEVALLEN van mijn baby.

Dus als je de volgende keer iemand beoordeelt op een geboorte, denk even een minuut of wat na of er een reden kan zijn waaróm ze op deze manier bevallen zijn. Denk even na of ze een keuze hadden of niet. Want waarom zou je kiezen voor een megaoperatie met 6 weken herstelperiode?

Dit litteken heeft mij gered van een levensbedreigende hoeveelheid bloedverlies. Dit litteken zorgt ervoor dat mijn baby op de wereld gezet is. Gezond en ongedeerd, net als ik.

De foto van Jody’s buik is 5,7K keer geliked en 1,2K keer gedeeld.

Nog een moeder die zich inzet voor dit onderwerp: Moeder deelt hevige frustraties over de gemakzucht rondom een keizersnede

twentytwowords

Reageer op artikel:
Moeder maakt statement over keizersnede: ‘Ik ben wel bevallen!’
Sluiten