Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 11 feb 2020

10 x waarom moeders het niet voor elkaar krijgen hun vriendin te bellen

Moeders en bellen. Je kunt net zo goed om een glas water in de sahara vragen. Het bestaat niet. We willen wel, heel graag zelfs. We doen een moord voor een goed gesprek en mijmeren regelmatig over de tijd vòòr de kinderen. Lees even mee, dan weet je precies wat ik bedoel.

In plaats van eens uitgebreid een potje te bellen op de bank is het mobiele oorhangen verschoven tot gevaarlijke capriolen op de fiets. ‘Hè, wat zeg je?’ schreeuwt mijn vriendin aan de andere kant van de lijn. ‘Ik-hoor-je-niet. Te veel wind op de achtergrond.’ ‘Ja, ik zit op de fiets, duh.’ Of deze: ‘Wat zeg je?’ ‘Shhh, ik zit in de trein, kan niet hard praten en ze kijken heel boos. Oh wacht ik zit ook nog in de stilte coupé.’

Ik (moeder van drie) kan (al jaren) de telefoon niet opnemen en wel hierom:

1. Candy Crush please

Als ik mijn telefoon pak, dan ziet mijn kroost ‘t meteen en beginnen te joelen: ‘Subway surfers!!!’ Als ik dan nee zeg doen ze de wildste pogingen van smeken, tot dreigen, en alles er tussenin om mijn telefoon afhandig te maken. Om vervolgens bij mijn tweede NEE erbarmelijk te gaan huilen.

2. Stoeien

Ik stond op het punt je te bellen, maar toen sloeg nummer 2, nummer 3 en beet nummer 3 nummer 1. Snap je ‘m nog? Stoeien noemen ze dat. Loopt altijd verkeerd af. Je kunt er maar beter bij blijven.

3. Zzzz, zappen

Het is 20.30, prima tijd om te bellen, maar het enige wat ik nu nog wil is met de afstandsbediening in de ene hand en een kop thee en reep chocola binnen handbereik zinloos rondzappen tot ik ‘iets’ tegenkom waarbij ik niet hoef na te denken. Gewoon, even niks.

4. Ff wat doen

De baby slaapt. Dus in plaats van gezellig jou te bellen heb ik het komende uur om als een razende roeland te douchen, drie wassen te draaien, het ontbijt af te ruimen, de afwas van gisteravond te doen (te moe gister, zie punt 3), mijn administratie bij te werken, het speelgoed weg te bergen, online kleertjes te bestellen voor de oudsten die overal uitscheuren de laatste tijd, oh ja en tussendoor ook nog mijn mail te checken. Werk gaat ook door, ook op mijn ‘vrije’ dag. Bellen staat ff niet hoog op ‘t priolijstje.

5. Zzzzzz…

Ik belde je. Echt. Maar tijdens het intikken van je nummer ben ik in slaap gevallen op de bank en werd ik drie uur later met een druppel kwijl en een halve hernia weer wakker op de bank.

via GIPHY

6.Social Media

Ik pakte mijn telefoon, wilde je bellen, maar toen kwam Facebook/Instagram/Famme/Pinterest/Twitter/WhatsApp voorbij. Sorry!

7. Huwelijk

Ik wilde je bellen, pakte mijn mobiel, en toen keek mijn man me zo dreigend aan. Zo van: ‘dacht je nu echt een vriendin te gaan bellen in plaats van met mij een gesprek te voeren (het is 21.00), de kinderen liggen net op bed en we hebben elkaar al een week niet gesproken.’ Met het risico scheidingspapieren voor mijn neus te krijgen, heb ik gekozen voor een goed gesprek (met hem dus).

7. Kwijt

Ik weet niet waar mijn telefoon is. Kan tussen de bank zijn, in de toiletpot of ‘he wacht eens even, wat is het verdacht stil’ in de vingers van mijn zoontje die stiekem Subway surfers aan het spelen is.

9. Moe

Ik ben te moe om te praten.

10. Ik wil

Ik heb een slavendrijvertje om me heen. ‘Speel lego met me! Verstoppertje! Lees me voor! Ik heb honger! Ik heb dorst! Ik wil, ik wil, ik wil.’ En ik laat het gebeuren. Ik weet het, ik ben een slappeling. Ergo, geen tijd voor iets anders.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
10 x waarom moeders het niet voor elkaar krijgen hun vriendin te bellen
Sluiten