Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 16 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Moeder heeft heel sterke reden om deze ‘onflatteuze jurk’ te dragen

Net als de meeste andere vrouwen was het lichaam van Katey Johnson na de bevalling van haar kinderen niet meer hetzelfde. Dat weerhield deze moeder uit New York er echter niet van toch een jurk te dragen die net niet heel flatteus is. 

Reden

Op Facebook deelt Katey een foto van zichzelf waarop ze straalt in een jurk die misschien net iets te strak is. Dat weet ze zelf ook. Sterker nog: het is de hele reden waarom ze besloot de foto te plaatsen. ‘Ik weet dat het niet flatteus is en ik plaats dit niet omdat ik wil horen dat ik er geweldig uit zie. Ik wil dat jullie weten waarom ik deze jurk toch draag.’

Zwanger

‘Ik wil dat jullie weten waarom ik deze jurk draag. Ik was anderhalve prosescco verder tijdens een meidenweekend met mijn beste vriendin en we waren onderweg naar een fijn diner. Mensen zouden kunnen denken dat ik er zwanger in lijk vanwege, je weet wel, dat uitstekende gedeelte aan de voorkant. Ik zie er ook een beetje zwanger uit. Dat is prima. Ooit zaten er twee baby’s in dat uitstekende gedeelte, maar ik kan je verzekeren dat het nu alleen maar sauvignon blanc en cheesburgers is’, schrijft Katey.

‘Ik kocht deze jurk afgelopen juli voor een tripje met mijn man. Toen ik hem paste, wist ik dat deze jurk niet gemaakt is voor mijn lichaam, maar ik voelde me er geweldig in. Ik weet niet waarom. Het was gewoon zo. En daarom was ik trots op mezelf.

Fysieke worsteling

De waarheid is dat ik zwaarder ben dan ooit. Een andere waarheid is dat ik altijd heb geworsteld met m’n gewicht en als je ook worstelt met je gewicht, weet je dat het geen fysieke worsteling is. Het gaat erom hoe je jezelf ziet en hoe je in gedachte tegen jezelf spreekt. Na 40 jaar mezelf vertellen dat bepaalde kleren me niet staan, besloot ik het onderwerp te veranderen. Ik besloot aardig tegen mezelf te zijn.’

Sporten

Katey legt uit dat ze vanuit huis werkt en haar eigen tijd indeelt. Ze zou dus kunnen sporten wanneer ze wil, maar daar kiest ze bewust niet voor. ‘Mijn gedachten zijn ergens anders. Ik probeer alle ballen in de lucht te houden. Ik heb het druk met liefhebbende kinderen opvoeden. Ik heb het druk met gezonde vriendschappen onderhouden. Ik heb het druk met mijn gelukkige huwelijk.’

De moeder zegt niet dat ze een gezonde leefstijl helemaal opgeeft, maar in ieder geval zichzelf niet meer onderuit haalt omdat ze simpelweg wel wat beters te doen heeft.

Het leven is te kort

‘Als ik een jurk aan kan doen die me niet flatteert en hem draag als ik uitga met mijn man of ga eten met een vriendin, dan kun jij dat ook. En als ik een foto van mijn in de jurk deel op Facebook waar 15.000 mensen het kunnen zien, kun jij zeker die strakke jurk aan naar een barbecue dit weekend. Als je het moeilijk vindt jezelf erin te praten, vertel jezelf dan dat het leven te kort is om je zorgen te maken over kleren die je niet zou moeten dragen.’

Kan iemand deze vrouw een lintje geven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble

Reageer op artikel:
Moeder heeft heel sterke reden om deze ‘onflatteuze jurk’ te dragen
Sluiten