Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 10 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Moeder werd opgesloten omdat ze in het vliegtuig naar Dubai een wijntje dronk

Een bizar verhaal: de Britse moeder en arts dr. Ellie Holman met haar dochter (4) op het vliegveld aangehouden en vastgezet omdat ze een glas wijn had gedronken in het vliegtuig.

Visum

In Dubai heersen strenge regels omtrent alcohol. Zo is het verboden om in het openbaar te drinken en wordt openbaar dronkenschap zwaar afgestraft. Toen Eli op 13 juli in Dubi arriveerde kreeg ze op het vliegveld te horen dat er een probleem was met haar visum. Ze moest het eerstvolgende vliegtuig terug naar Londen pakken. De arts smeekte om op het vliegveld een nieuw visum te regelen omdat haar dochter Bibi ontzettend moe was van de reis en een ticket terug naar Londen kopen ‘ondenkbaar’ was.

Verboden

De officier vroeg Ellie vervolgens had gedronken. Ze gaf toe dat ze aan boord van het vliegtuig een glas wijn had gedronken. Alcoholbezit is verboden – zelfs als je het al gedronken hebt. Ellie begon de discussie met de officier te filmen als bewijslast. Dat was geen goed idee. Zij en Bibi werden aangehouden en afgevoerd naar een detentiecentrum omdat het filmen van vliegveldpersoneel wordt gezien als een overtreding.

Ontroostbaar

Ellies telefoon en paspoort werden ingenomen en haar bloed werd afgenomen voor een alcoholtest. Er werd 0,04% alcohol in haar bloed gevonden. Moeder en dochter moesten op de grond tussen andere gevangenen slapen en kregen drie dagen lang niets te eten. Tijdens de hele beproeving was haar dochtertje ontroostbaar. ‘Ik heb haar nog nooit zo horen huilen als toen in die cel.’ Ondertussen was haar man Gary thuis in Engeland diep bezorgd omdat hij al die tijd niks had gehoord. Toen hij ontdekte dat zijn vrouw en dochter werden vastgehouden, vloog hij onmiddelijk naar Dubai. Hij liet hun twee andere kinderen thuis achter bij familie.

Op dit moment is de arts op borgtocht vrij, maar mag ze Dubai pas verlaten wanneer de zaak gesetteld is. De CEO van de mensenrechtenorganisatie Detined in Dubai zegt iedere toerist bij wie alcohol in het bloed wordt gevonden in Dubai de wet overtreedt. Haar dochter is met haar man teruggevlogen naar Londen. Laten we hopen dat Ellie hen snel volgt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme