Kirsten Athmer
Kirsten Athmer Beauty 21 jul 2017

Moeder photoshopt haar eigen lichaam nadat haar zoontje haar ‘dik’ noemt

Nikkie Reed (34), blogger en moeder van drie zoons, voelde zich ‘oké’ in haar lichaam. Maar onlangs zei een van haar zoons iets opmerkelijks tegen haar, waar ze toch wel van schrok.

‘Mama, het lijkt alsof je zwanger bent! Het geeft niet, dat komt gewoon omdat je buik zo dik is!’ was de uitspraak van Nikkie’s zoon, Dexter.

Lichaam

‘Drie kinderen krijgen in vier jaar tijd, heeft z’n tol geëist. En dat niet alleen, ik heb in het afgelopen jaar ook een aantal gezondheidsklachten gekregen. Afgelopen week was ik nog in het ziekenhuis vanwege een ijzertekort. Ik heb letterlijk geen energie, ik kan niet goed ademen en ik heb last van een te snelle hartslag. Dus, ja, de kilo’s zijn er razendsnel bij gekomen, ik heb er verder niet echt bij stil gestaan,’ schrijft Nikkie op haar blog ‘It’s a mother thing‘.

Nikkie wil dat haar zoons opgroeien tot goede jongemannen. De uitspraak van Dexter was voor haar dan ook reden om haar drie jongens wat bij te brengen. Ze nam ze mee naar de winkel om te helpen een bikini uit te zoeken. Vervolgens liet ze thuis foto’s van zich maken door een van haar zoons:

‘Ik zie er hier goed uit hè? Maar ik heb deze foto gephotoshopt naar hoe ik dácht dat ik eruit zag…’ Dit is de foto zonder bewerkingen:

Gek doen

‘Ik kon wel janken. Ik wilde de foto’s verwijderen. Ik wilde me bedekken en weer terug naar binnen rennen. Ik zou willen dat het me niks kon schelen. Ik wilde me focussen op hoe ik me voelde, niet op hoe ik eruit zag. Ik wilde dat ik op dat moment gewoon door de tuin kon rennen, onder de sproeiers door, samen met de kinderen. Ik wilde gek doen. Ik wilde languit in de zon liggen en gewoon ontspannen.’

Invloed

‘Er gingen veel negatieve woorden door mijn hoofd, maar ik wist dat dit een leermoment was. Ik realiseerde me: de manier waarop ik nu reageer, heeft grote invloed op wat mijn jongens denken dat normaal is. Ik heb overgewicht en ik weet dat ik moet afvallen. Ik hoop dat dat lukt zodra mijn gezondheidsklachten weg zijn. Maar ook wil ik juist víeren wat mijn lichaam tot nu toe allemaal wel niet gedaan heeft. Het heeft me 34 jaar, drie kinderen en twee huwelijken gebracht. Dus ja, ik zal afvallen omdat dat beter is voor mijn gezondheid. Maar tegelijkertijd zal ik goed onthouden dat dít lichaam ook mooi is. Het is een wonder. En het is een goed voorbeeld voor mijn jongens om te tonen wat een ‘echte vrouw’ is.’

Nikkie hoopt dat zoveel mogelijk vrouwen haar verhaal zullen lezen in zullen zien dat elke vrouw mooi is. Komende tijd zal ze motiverende foto’s en teksten blijven plaatsen op haar Facebook-pagina.

Hartverscheurend! Vader laat baby fotoshoppen na overlijden >

Nikkie Reed

Reageer op artikel:
Moeder photoshopt haar eigen lichaam nadat haar zoontje haar ‘dik’ noemt
Sluiten