Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Beauty 31 mrt 2015

Moeder plaatst bikini-foto op Facebook en krijgt 460.000 likes

Blogger Rachel Hollis plaatste vorige week een foto van zichzelf in bikini op Facebook. Ze was klaar met de kritiek die vrouwen vaak op hun bikini-body krijgen na de zwangerschap. ‘Het lijf van een moeder is iets om trots op te zijn.’

Binnen twee dagen ging de bikini-foto viraal en kreeg deze 460.000 likes. Rachel schreef er een treffend onderschrift bij… Dít moeten we allemaal in onze oren knopen:

Onderschrift

‘Ik heb striae en ik draag een bikini. Ik heb een buik die permanent getekend is door het dragen van drie gigantische baby’s en ik draag een bikini. Mijn navel is wat uitgezakt… (ik wist hiervoor niet eens dat dat mogelijk was!!) en ik draag een bikini. Ik draag een bikini, omdat ik trots ben op dit lichaam. Inclusief alle plekjes, vlekjes en streepjes.

Die markeringen bewijzen dat ik gezegend ben; ik heb immers mijn baby’s mogen dragen. Mijn flubberige buik heb ik, omdat ik hard werkte om het aangekomen gewicht kwijt te raken.

Ik draag een bikini, omdat de enige man wiens mening er voor mij toe doet, weet wat ik heb moeten doorstaan om er zo uit te zien. Diezelfde man zegt dat hij nooit iets meer sexy heeft gezien dan mijn lijf. Inclusief alle plekjes. Het zijn geen littekens, dames.

Het zijn zichtbare onderscheidingen en je hebt ze verdiend. Wees trots. En laat je lijf zien. #hollisholiday’

Vrouwen reageren massaal op het bericht en delen hun post-zwangerschapsfoto’s. Rachel heeft gelijk, haar lichaam is zonder twijfel iets om trots op te zijn.

Originele Post

Bekijk hieronder de Post van Rachel Hollis.

Jade Beall maakte een reportage over wat negen maanden zwangerschap met je lichaam doet. De foto’s bekijk je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder plaatst bikini-foto op Facebook en krijgt 460.000 likes
Sluiten