Patricia van den Broek
Patricia van den Broek Kids 11 mei 2017

Grappig en herkenbaar: de post van deze moeder over incontinentie

Onverwachts hard niezen of even gezellig meespringen met de kinderen op de trampoline staat voor menig moeder gelijk aan Russisch roulette. Een ongelukje zit dan in een klein hoekje. De Australische blogger van The Young Mommy en moeder Sophie Cachia schreef onlangs een hilarisch bericht op haar Facebook over zo’n incidentje. Deze post gaat nu viraal.

En dat is niet voor niks, want hoeveel vrouwen piesen niet in hun broek na de bevalling, dankzij die verdomde bekkenbodemspieren die totaal niet meer hun werk doen op momenten dat ze dat zouden moeten?

Vluchtstrook

De keren dat ondergetekende een ongelukje had vlak na de geboorte van mijn kind zijn niet van de lucht. Ik was in die tijd verslingerd aan de comedy Modern Family en elke slappe lach zorgde voor een natte broek. Te gėnant voor woorden. En ja ik heb mezelf ook wel eens wildplassend op de vluchtstrook teruggevonden, omdat ik het volgende tankstation anders niet zou halen. Hoe herkenbaar is daarom de post van deze Australische moeder en blogger Sophie?

Handdoeken aanslepen

Het lijkt zo’n gezellig, onschuldig familiekiekje: een blije vader en moeder met hun dochtertje. Maar dan de tekst: ‘Happy Tuesday. Dit hier is een foto van een mooi klein meisje, een toegewijde vader en echtgenoot, en een vrouw bij wie deze toegewijde man te hulp schoot met twee handdoeken, omdat ze keihard in haar broek had geplast.’

De sluizen gaan open

‘Yup. Echt waar’ gaat ze verder. ‘Een volle fles water, een ellendige bekkenbodem van van vier maanden na de bevalling en een snelweg met verkeer dat stilstaat is NOOIT een goeie combi. En niet één druppeltje. Het schijnt dat als je het zo wanhopig ophoudt tot je bijna barst de sluizen ineens opengaan en niet meer kunnen sluiten. Ik had nooit gedacht dat mij dit zou overkomen. Maar hey, voor alles is een eerste keer… toch?’

Haar post is al bijna 10.000 keer geliked en vrouwen reageren met soortgelijke verhalen eronder. Want hey sista Sophie, je bent (gelukkig) niet de enige.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Grappig en herkenbaar: de post van deze moeder over incontinentie
Sluiten