Anne Broekman
Anne Broekman Mind 3 okt 2016

Moeder = sokzoeker, kattenredder, kotsvanger… Vergeten we nog iets?

De functieomschrijving van een moeder is allesomvattend. Je plakt pleisters, geeft kusjes en verjaagt monsters onder het bed. Maar vergeet ook deze ‘schone’ taken niet.

[STAP stap=”1″]

Serveerster

Je blijft heen en weer lopen van de woonkamer naar de keuken voor crackers, sapjes, fruit en rozijntjes. Helaas zijn de fooien van je ondankbare klanten om te janken.

[source id=”attachment_118999″ align=”none”][/source]

[STAP stap=”2″]

Kussenverzamelaar

Kinderen hebben nogal eens de neiging om als een orkaan door het huis te razen. En dus liggen die gezellige sierkussens werkelijk overal, behalve waar ze horen. Op de bank namelijk, niet in het tv-kastje.

[STAP stap=”3″]

Rugkrabber

Dat ene jeukende plekje onderaan, daar kunnen die kleine vingertjes natuurlijk niet bij. Jij wel, dus je krabt je soms suf. Waarom zie je dit soort beelden nooit op National Geographic, naast de vlooiende apen?

[STAP stap=”4″]

Kotsvanger

Of dat nou met een tas, pan, handdoek, teiltje of gewoon met je blote handen is. Nood breekt wetten.

[STAP stap=”5″]

Sokzoeker

Serieus: wáár blijven die dingen? Is er een sokkenhemel? Collectieve schuilplek? Geheim vakje in je wasmachine of droger? Hoe dan ook, er roept altijd wel iemand: ‘Maaaaaam, ik kan mijn andere sok niet vinden!’

LEES OOK: Deze gevechten verliest een pubermoeder ie-de-re dag

[STAP stap=”6″]

Kattenredder

Duidelijke zaak: katten horen gewoon vrij rond te lopen, dus niet opgesloten te worden in de wc of wasmachine. Of gestoken in poppenkleertjes te worden rondgereden in de poppenwagen.

[source id=”attachment_119002″ align=”none”][/source]

[STAP stap=”7″]

Broekzakcontroleur

Het binnenstebuiten halen van alle broekzakken vergeet je nooit meer na die eerste keer dat je een paar papieren zakdoekjes mee waste.

[STAP stap=”8″]

Woordherhaler

Nee. Nee. Nee. Nee. En: nee. In plaats van een stappenteller zouden ze eigenlijk speciaal voor moeders een woordteller moeten ontwikkelen. Ongelooflijk hoe vaak jij jezelf exact dezelfde woorden hoort herhalen. En ongelooflijk dat jouw kinderen toch nog steeds niet snappen dat ze niet met schoenen aan op de bank mogen springen.

[STAP stap=”9″]

Opraper

Stukjes brood, tuitbekers, speelblokjes, spenen, knuffels: de godganse dag sta je in gebukte houding om de halve huisraad van de vloer te plukken. Om een seconde later wéér die speen op te pakken.

LEES OOK: 14x waarom een kind hebben lijkt op wonen met een verschrikkelijke huisgenoot

Saint of Sass

Reageer op artikel:
Moeder = sokzoeker, kattenredder, kotsvanger… Vergeten we nog iets?
Sluiten