Iris Kodde
Iris Kodde Kids november 30, 2015

Moeder start Facebookpagina voor Isis: ‘Het is een prachtige naam!’

De naam Isis heeft, sinds alle gebeurtenissen rondom terreurgroep IS, voor veel mensen een totaal andere betekenis gekregen. Dat frustreerde de moeder van een Isis, Nienke van Veelen uit Enschede, énorm en dus ze besloot actie te ondernemen.

Het is jammer maar waar: veel mensen kunnen de naam Isis en de terreurgroep niet meer los van elkaar zien. En daar zijn een hoop mensen (en vooral kinderen!) verdrietig om. Zo schreef een achtjarige Isis dit mailtje aan het Jeugdjournaal:

Bron: AD

Een andere Isis wilde dolgraag gepersonaliseerde schoenen met haar eigen naam bestellen bij Nike. Maar dat ging dus niet, want Nike zet ‘geen discriminerende, ongepaste of beledigende teksten’ op hun schoenen. Weer een ander meisje geeft aan dat ze vaak wordt nageroepen en klasgenootjes het geluid van een geweer nadoen wanneer ze langsloopt.

Dáárom richtte Nienke een Facebookpagina op. Om alle mensen met de naam Isis een hart onder de riem te steken. Nienke heeft zelf een dochter van zes met de naam Isis. Ze hoopt dus van harte dat haar dochter, en alle andere Isissen, inzien dat hun naam mooi is en dat anderen niet schrikken als ze zich voorstelt. De Facebook-pagina heeft inmiddels al 2048 likes, terwijl de pagina nog geen week bestaat.

Reageer op onze Facebook!

Lees ook: 11 opa-namen die bezig zijn aan een comeback >

Reageer op artikel:
Moeder start Facebookpagina voor Isis: ‘Het is een prachtige naam!’
Sluiten