Eva Dusch
Eva Dusch Beauty 5 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Moeder tegen andere vrouwen: ‘Het perfecte lichaam na je zwangerschap bestaat niet’

Een zwangerschap laat duidelijke sporen na op je lichaam. En dat is niet altijd even lekker voor je zelfvertrouwen. De Australische blogger en moeder Olivia White is daar helemaal klaar mee en slingerde deze fijne reality-check het web op.

Olivia White, blogger voor House of White, plaatste deze professioneel geschoten post-baby foto op haar Facebook. Die foto was in eerste instantie bedoeld voor haarzelf, maar ze besloot ‘m toch te delen op social media. ‘Toen ik zoveel foto’s voorbij zag komen van ‘fit mums’ en slanke modellen met hun strakke post-baby lichaam slechts dagen na de bevalling, alsof ze nooit een kind hebben gebaard, dacht ik: ‘waarom laat ik de mijne niet zien?’ vertelt ze aan The Huffington Post.

Striemen

De blogger is moeder van Annabelle (2) en Theodora (vijf maanden). En ja, dat zie je aan haar lichaam. Vindt ze dat erg? Nou, nee. ‘Een opgeblazen gezicht, druipende melktieten, bredere heupen en een buik vol met striemen. Dat is mijn post-baby realiteit, want je lichaam schiet niet zomaar terug in haar oude vorm. En weet je? Het kan me niks schelen! Want ik ben niet dezelfde persoon als die ik was vóór dat ik kinderen kreeg, dus waarom zou ik willen dat mijn lichaam iets of iemand reflecteert terwijl ik dat niet langer ben?’

‘Die druipende borsten hebben mijn baby gevoed en hebben ervoor gezorgd dat mijn kinderen groot en sterk zijn opgegroeid. Deze heupen en gerimpelde buik waren negen maanden lang het thuis van mijn kleine schatjes. Het is misschien niet de ‘transformatie’ die velen van ons voor ogen hadden of nastreefden. En natuurlijk, op sommige dagen heb ik ook liever dat mijn lichaam niet zo wiebelt en wat strakker is. Maar dan herinner ik me ook gelijk weer alle geweldige dingen die het heeft voortgebracht waardoor ik minder streng naar mezelf kan kijken en gewoon een cheeseburger ga eten, omdat we het verdiend hebben.’

Viral

Haar foto is duizenden keren geliked en ze kreeg super veel bijval. Olivia: ‘Wat me het meest is bijgebleven zijn de duizenden vrouwen die hebben gereageerd en berichten hebben gestuurd om me te bedanken. Dit bleek precies wat ze nodig hadden om in te zien wat voor doel ze nastreefden en het heeft een hoop druk van hun schouders gehaald. Je bent nu een moeder en je hebt negen maanden lang een baby gedragen. En daar heb je ONTZETTEND hard voor gewerkt. Waarom zou je dat willen verbergen?’

Haar boodschap mag duidelijk zijn: ‘Omarm de veranderingen en geniet van het moeder zijn, zonder de druk om je lichaam weer in haar oude vorm te krijgen.’

Ook leuk om te lezen:7 manieren waarop je lichaam verandert na een zwangerschap>

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder tegen andere vrouwen: ‘Het perfecte lichaam na je zwangerschap bestaat niet’
Sluiten