Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 26 mrt 2017

Moeder test veiligheid van een autostoeltje: ondersteboven met kind erin

De boodschap die deze moeder overbrengt met haar flikflak truc met een autozitje, is krachtiger dan je denkt. De foto’s tonen hoe zij een autostoeltje boven haar hoofd houdt, met haar dreumes nog in het zitje. Alles om het belang van de veiligheid van een autostoeltje te benadrukken.

Op de twee foto’s, die moeder Rachel McNamara op haar Facebook pagina deelde, zien we hoe ze het autostoeltje hoog boven haar hoofd tilt en achterover naar beneden laat vallen. Een vreemd gezicht, maar haar punt wordt meteen duidelijk: ‘Ouders, denk er goed over na hoe je je kindje vastmaakt in de auto. Zitten ze ook veilig ingesnoerd als de auto over de kop zou gaan in een ongeluk?’

LEES OOK: Deze fout maken de meest voorzichtige ouders met een autostoeltje.

Niet dat je vanaf nu altijd deze truc moet doen om de veiligheid van een autostoeltje te testen als je op pad gaat, maar wat wel belangrijk is, is om goed te blijven nadenken over een aantal veiligheidsregels en -tips. Haar boodschap; lees altijd de gebruiksaanwijzing van het autozitje goed door. Zorg er verder voor dat de gordels van het autostoeltje strak zijn aangetrokken. De gordels moeten zich ter hoogte van je baby’s schouders bevinden en mogen niet gedraaid zijn. Afhankelijk van welk type bevestiging jouw stoeltje heeft (Isofix of niet) dient het autostoeltje altijd stevig vast te zitten met weinig speling.

Ga niet te snel over van een achterwaartse zitting naar een voorwaartse. Je denkt misschien dat de voetjes van je kind snel groeien en in de weg gaan zitten als ze zo geplaatst zijn dat ze naar de achterbank kijken. Niet nodig, benadrukt Rachel op basis van advies van experts.

In koude periodes is het ook van het grootste belang dat je de dikke kleding zoals skipakjes en dikke winterjassen niet aanlaat in de auto. Je kindje zit met fluffy kledinglagen niet strak genoeg vast.

Rachel is verbaasd over de hoeveelheid aandacht rondom haar post en grapt dat ze een betere outfit had aangetrokken als ze had geweten dat de foto’s de hele wereld over zouden gaan.

Lees hier meer over de veiligheid van een autozitje en rijden met je kind.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder test veiligheid van een autostoeltje: ondersteboven met kind erin
Sluiten