Redactie
Redactie Kids 30 april 2015

Moeder tovert kinderen met een beperking om tot superhelden

Mama Renee Bergeron is moeder van veertien kinderen. Een daarvan is zoon Apollo (4), die geboren is met een zeldzame hartafwijking. Dit zette haar aan om een fotoproject op te starten, genaamd ‘The Superhero Project, waarin ze haar zoon en andere kinderen met special needs de kans geeft zich te laten voelen als superhelden.

Apollo doet het heel goed op dit moment. Hij heeft nog wel sondevoeding voor de extra calorieën. Renee merkte dat mensen toch op een oncomfortabele manier naar hem kijken, anders dan naar andere kinderen. Ze wilde Apollo sterk laten voelen en dus nam ze foto’s van hem als superheld. ‘Hij vond het zo leuk om als een superheld te poseren en vond het eindresultaat te gek’, vertelt ze aan HuffingtonPost.

Andere kinderen
Toen mama Renee merkte dat het zoveel met haar zoon deed, wilde ze ook de kans bieden aan andere kinderen met een beperking. Renee wil niet dat Apollo zich daadwerkelijk anders voelt dan de rest van de kinderen en ze weet zeker dat andere ouders daar ook zo over denken. Renee lanceerde in 2009 haar fotografiebedrijf ‘Little Earthling Photography‘, gespecialiseerd in kinderen met een beperking. Het resultaat? Superhelden in superposes. Stuk voor stuk unieke mensen met een prachtige persoonlijkheid.

Lees ook over deze ouders die een petitie startten voor meer gehandicapte Disney-prinsessen.

Reageer op artikel:
Moeder tovert kinderen met een beperking om tot superhelden
Sluiten