Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 4 apr 2018
Leestijd: 5 minuten

Moeder legt uit waarom ze trots is om een ‘slechte moeder’ te zijn

Alsof je als moeder nog niet je eigen grootste criticus bent, krijg je ook nog eens de bekritiserende blikken van andere moeders bij het moederschap cadeau. Sia Cooper is daar he-le-maal klaar mee.

Je kan het nooit goed doen

Van moeders die werken tot zij die thuisblijven, moeders die borst- of juist flesvoeding geven, moeders die co-slapen of hun baby in een ledikantje leggen: het lijkt wel alsof andere ouders (lees: moeders) altijd wel een mening hebben over jouw weloverwogen keuzes. Het komt erop neer dat je het eigenlijk nooit goed kan doen. Sia Cooper, personal trainer en moeder van twee, heeft schoon genoeg van moeders die commentaar hebben op andere moeders en windt er in een alom gelikete post op Instagram geen doekjes om.

Tatoeages en piercings

‘Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat ik een ‘slechte moeder’ werd genoemd zou ik nu rijk zijn. Ik werd een slechte moeder genoemd omdat ik sportte tijdens de zwangerschap, omdat ik geef om mijn uiterlijk en gezondheid, omdat ik tatoeages en piercings heb en af en toe een glas wijn drink’, schrijft ze.

Daar bovenop zet ze haar kinderen soms achter de iPad, geeft ze haar kinderen soms suiker, laat ze haar kinderen bij haar in bed slapen, runt ze een fulltime business vanuit huis en ruimt ze tijd in voor zichzelf. Prima zou je denken, maar toch levert het haar vrachtladingen kritiek op.

Trots

‘Er is geen goede of foute manier waarop je een moeder kan zijn. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en doen het beste wat we kunnen. Het moederschap is niet one size fits all – wat werkt voor de een, werkt niet voor de ander. Moeder zijn is al zwaar genoeg en als al het bovenstaande mij een slechte moeder maakt, dan ben ik dat met trots.’

Het moge duidelijk zijn dat veel vrouwen zich herkennen in Sia’s verhaal. Haar bericht leverde al bijna 24.000 likes bijna 2000 reacties op.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder legt uit waarom ze trots is om een ‘slechte moeder’ te zijn
Sluiten