Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 18 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Moeder biecht op: ‘Ik ben uitgekeken op de naam van m’n 4-jarige dochter’

De meeste moeders staan nog liever vrijwillig een kleine teen af dan dat ze toegeven toch niet zo trots te zijn op de naam van hun kind. Een moeder die anoniem wil blijven, geeft eerlijk toe dat ze de naam van haar 4-jarige dochter liefst vandaag nog zou veranderen.

Originele naam

De moeder in kwestie vraagt op Mumsnet of het ‘onredelijk’ is om haar 4-jarige dochter nu nog een andere naam te geven. Het meisje heet ‘Esme’. Geen gekke naam zou je denken, maar dat vindt ze precies het probleem: de naam komt volgens de moeder veel te vaak voor.

‘Mijn DD (Dear Daughter) is 4 jaar oud en ik dacht dat ik haar een heel originele naam had gegeven omdat ik in geen 20 jaar tijd een meisje met die naam had leren kennen. Op de kinderopvang was één meisje met dezelfde naam, maar dan anders gespeld. Vanaf september gaat ze naar de basisschool en in haar klas zitten 2 meisjes met precies dezelfde naam.’

Verontwaardiging

Ze geeft toe dat ze er zo van baalt omdat ze zelf ooit in een klas zat met vier meiden met dezelfde naam. ‘Ik baal hier echt heel erg van. Misschien reageer ik overdreven, maar ik was ooit een van de vijf meiden in de klas met dezelfde naam en bezwoer mijn kind dat nooit te laten gebeuren. Nu herhaalt de geschiedenis zich.’

Ze vraagt zich oprecht af of ze de naam van haar dochter nog voor september kan veranderen. Die vraag leidt tot enorm veel verontwaardiging. ‘Doe niet zo belachelijk, je kan de naam van een 4-jarige niet zomaar veranderen. Hoe wil je dat in vredesnaam aan haar uitleggen? Wat als je het verandert en er volgend jaar een nieuw meisje in haar klas zit met dezelfde naam?’, luidt een van de reacties.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder biecht op: ‘Ik ben uitgekeken op de naam van m’n 4-jarige dochter’
Sluiten