Redactie
Redactie Relatie 29 aug 2016

Goedemorgen! Moeder serveert cappu’s en lattes uit hippe koffiekar op schoolplein

Noord-Nederland is vandaag weer naar school gegaan. Aanleiding voor Famme’s Muriel om haar mede ouders een bakkie troost aan te bieden. ‘Mijn drie jongens weer in het schoolritme krijgen is lastiger dan het achterstevoren uitlopen van een marathon. En dan die wekker vanochtend, veel te vroeg.’

Het idee ontstaat vorige week als Muriel lichtelijk (nou goed, flink) klaagt op de redactie dat ze niet kan wachten tot school weer begint. ‘Alleen dat ritme weer hervinden en het vroege opstaan is echt geen pretje’. Ouders worstelen, zeker na een lange vakantie, met het vroege opstaan en de kinderen weer in het strakke ritme te krijgen van op tijd naar school gaan. Dan kun je wel een bakkie troost gebruiken. Ze belt Marco op die in het Gooi De Gooische Koffiebus runt. En die is wel te porren voor een ochtendje lattes en cappu’s schenken aan drukke ouders. Marco: ‘Wist je trouwens dat ik uit de AD koffietest als beste van het hele Gooi kom?’ ‘Nou Marco, dat maken we zelf nog wel uit!’ En zo staat Marco deze ochtend samen met Muriel koffie te schenken op het plein van de Gooilandschool in Bussum. Directrice Annefloor vindt het een ééénig plan. Marco heeft geen woord gelogen, want de rij wordt langer en langer. ‘De lekkerste koffie ooit op het schoolplein’, kopt vader Hidde.

Een rondje langs het schoolplein levert de gebruikelijke kletspraat, vakantie-anekdotes en humoristische inhakers op:

Marco schenkt in een mum van tijd 183 koffies en dan is het tijd om weer aan het werk te gaan, want dat is uiteindelijk na zes lange weken waar de meeste gesprekken deze dag mee eindigen. Werk ze!

Ja, ja! Ze gaan (weer) naar school, en daar was deze moeder wel erg blij mee >

Foto’s: Nathalie de Fost

Reageer op artikel:
Goedemorgen! Moeder serveert cappu’s en lattes uit hippe koffiekar op schoolplein
Sluiten