Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Body 6 jun 2014

Moeder van Facebook gepest

Maria Kang is een Amerikaanse blogger en moeder van drie, die ook wel bekend is onder de naam ‘Fit Mom’. Haar sixpack en ‘Michelle Obama-armen’ steekt ze niet onder stoelen of banken. Ze post regelmatig foto’s van haar strakke lijf en predikt een gezonde lifestyle voor iedereen. Echter, haar foto’s op social media krijgen opvallend vaak negatieve comments, ook wel fit-shaming genoemd. Dit verschijnsel komt steeds vaker voorbij op internet…

Vrouwen die hun gezonde lifestyle etaleren worden steeds vaker ‘gepest’ en krijgen behoorlijk wat kritiek. Maria Kang gaf afgelopen december zelf haar ongezouten mening over een groep vrouwen met overgewicht die elkaar aanmoedigen foto’s in lingerie te posten. Ze gaf aan dat mensen met overgewicht haar irriteren, omdat ze de impact ervan op hun leven en familie niet inzien.

Exit Facebook

Het bericht werd door iemand bestempeld als ‘niet O.K.’ en door facebook verwijderd. Maria had zelfs geen toegang meer tot haar facebook account. Facebook claimde later dat het een ongelukje was, maar de originele post verscheen nooit meer online. Het lijkt alsof de rollen zijn omgedraaid: werd je vroeger gepest omdat je dik was, nu word je gepest met je fitte lichaam.

Wat vind jij, is dit omgedraaide discriminatie of moet je je strakke lijf voor jezelf houden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder van Facebook gepest
Sluiten