Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 1 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Moeder van tweeling plaatst foto als statement: werken en kinderen gaan wél samen

Aan een succesvolle carrière werken en een pasgeboren tweeling opvoeden gaat niet samen? Kunstenares Hein Koh bewijst met een pakkende foto op haar Instagram dat dit wel degelijk kan.

Reden voor deze foto? In een interview van de Duitse krant Tagesspiegel zei haar collega kunstenares Marina Abramovic dat kinderen je creativiteit belemmeren. Ze zegt drie keer een abortus hebben gehad, omdat ze bang was dat ze kinderen niet met haar carrière kon combineren.

Het stuk kwam onder de ogen van beeldend kunstenares Hein Koh, die toen net bevallen was van een tweeling. Ze kon het niet laten om te reageren, en plaatste als reactie een foto op Instagram van zichzelf waarop ze én zit te werken aan haar social media én tegelijkertijd haar twee pasgeboren baby’s borstvoeding geeft.

Een betere kunstenares

In de tekst die ze bij de foto zette, schreef ze onder andere: ‘Toen mijn tweeling vijf weken oud was, en ik ondanks het slaaptekort door het geven van borstvoeding (elke twee tot drie uur, 24 uur per dag, 45 minuten per keer), kreeg ik shit done. Marina Abramovic denkt dat kinderen niet goed voor de carrière van kunstenaressen zijn, maar alles wat Marina heeft is haar eigen idee daarvan, en dat mag dan voor haar opgaan, dat is zeker niet de algemene waarheid. In tegendeel, moeder worden van deze twee kindjes heeft me zelfs een nog betere kunstenares gemaakt. Ik ben extreem efficiënt met mijn tijd, geef prioriteit aan wat echt belangrijk is en de rest laat ik los.’

Zeg deze 12 dingen nooit tegen een thuiswerkende moeder >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder van tweeling plaatst foto als statement: werken en kinderen gaan wél samen
Sluiten