Redactie
Redactie Kids 10 mei 2016

Moeder van vijfling: ‘Soms sluit ik mezelf op in het toilet en huil ik’

Herinner je de Australische Kimmi Tucci nog, met haar enorme zwangere buik? In januari beviel ze van maar liefst vijf kinderen (Keith, Ali, Penelope, Tiffany en Beatrix) en nu deelt ze opnieuw hoe het gaat.

‘Soms sluit ik mezelf op in het toilet en huil ik’, vertelt ze in het nieuwsprogramma 60 Minutes. Naast de vijfling heeft de 26-jarige moeder nog twee jonge dochters met haar echtgenoot én een negenjarige zoon uit een vorig huwelijk. En dat is pretty heavy! Per week verschoont Kimmi samen met haar echtgenoot 350 luiers en voeden ze elk kind dagelijks acht keer. Toch is ze enorm gelukkig. ‘Het is het allemaal waard, we zijn nooit gelukkiger geweest. Niemand dacht dat ik het zou aankunnen, maar het is me gelukt. Dit is de eerste keer dat ik echt trots ben op mezelf.’

De man van Kimmi drukte haar voortdurend op het hart dat haar lichaam bijzonder was. ‘Dat ik onder de zwangerschapsstrepen zit, vindt hij niet erg. Het zijn volgens hem juist mooie herinneringen.’ De kans dat alle vijf de baby’s het zouden overleven, was klein. Na de geboorte lagen ze nog zes weken op de intensive care en nu worden Kimmi en haar man geholpen door de families en vrijwilligers. ‘Je moet het gewoon doen, we hebben nooit de keuze gehad.’

Moeilijke zwangerschap

Kimmi heeft het zwaar te verduren gehad tijdens haar zwangerschap. De moeder moest 6.000 calorieën per dag eten, had ze regelmatig last vast van pijn, bloedingen en moest twaalf keer per dag naar de wc. ‘De huid op mijn buik stond extreem strak en dat deed veel pijn. Ik slikte voortdurend pijnstillers en smeerde met crème om de uitgerekte huid wat soepeler te maken, maar dat was zinloos.’ Gelukkig masseerde haar man haar buik dagelijks. En kreeg ze veel steun, onder andere via haar Facebook-pagina Surprised by Five.

Duur leven

Omdat het leven met zeven kinderen aardig wat kost, zamelt de moeder via een crowdfunding-actie geld in voor een grotere auto (40.000 dollar).

Wil je reageren op het verhaal van Kimmi Tucci? Dat kan hier!

Dit wist jij misschien nog niet: 20 onverwachte voordelen van een groot gezin >

Reageer op artikel:
Moeder van vijfling: ‘Soms sluit ik mezelf op in het toilet en huil ik’
Sluiten