Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 16 sep 2016

Moeder vecht keihard voor het leven van haar met elkaar vergroeide tweeling

De Amerikaanse Chelsea Torres (23) kent een bumpy zwangerschap. Niet alleen bleek ze tot haar eigen verrassing zwanger van een tweeling. Maar na een aantal echo’s bleken de twee ongeboren baby’s aan elkaar gegroeid te zijn.

Toen Chelsea, die al een zoontje van drie heeft, met vijf weken een echo liet maken konden de artsen geen hartslag vinden. Er volgt een traject van vele check-ups. Chelsea gaat af en aan naar het ziekenhuis voor bloedtesten en echo’s om erachter te komen wat er aan de hand was met haar ongeboren kindje. Chelsea: ‘De dokter liep binnen en zei doodleuk: ‘De tweeling in je buik is met elkaar vergroeid.’ En ik wist niet eens dat ik zwanger was van een tweeling.’ De kindjes schijnen hun borst, bekken en maag te delen. Voor de ouders komt het als een flinke schok.

[source id=”attachment_117543″ align=”none”][/source]

LEES OOK: De gekste dingen die vrouwen Googlen tijdens hun zwangerschap

Miskraam

Omdat er maar een kleine kans is (20 tot 30 procent) dat de kindjes de zwangerschap overleven, en de dokter vertelde dat ze waarschijnlijk een miskraam zou krijgen, overwoog Chelsea een abortus. ‘Ik heb er samen met mijn vriend drie dagen over nagedacht, maar we kunnen het niet. We houden de kindjes. Het zijn twee meisjes en we hebben ze Callie en Carter genoemd.’

Keizersnede

De prognose van Chelsea’s zwangerschap ziet er tot nu toe rooskleurig uit. Er bestaat een grote kans dat ze haar meisjes tot de uitgerekende datum op 17 februari 2017 kan dragen. ‘Ik verwacht tegen die tijd door middel van een keizersnede te bevallen.’ Om de beste medische zorg te krijgen verhuist het gezin volgende maand van Idaho naar Texas. Daar zijn artsen beschikbaar die ervaring hebben met het scheiden van kinderen.

Tot die tijd draagt ze vooral een heel actieve tweeling in haar buik, aldus de moeder. ‘Ze bewegen veel en schoppen in het rond.’ Toch weet ze dat er in de toekomst nog moeilijke keuzes gemaakt moeten worden, wanneer de geboorte in zicht komt. ‘Ik hoop dat ze zullen begrijpen dat dit geen ego├»stische keuze is geweest en ik dit niet voor mezelf heb gedaan. Ik wil mijn kindjes een leven geven. En als ze gehandicapt zijn, dan zal ik als moeder mijn uiterste best voor ze doen en hen laten weten dat ze ontzettend geliefd zijn.’

Dit moet je zien! Fotograaf legt siamese tweeling vast vlak voor de operatie>

today.com

Reageer op artikel:
Moeder vecht keihard voor het leven van haar met elkaar vergroeide tweeling
Sluiten