Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 21 februari 2015

Moeder verwijdert make-up van Bratz poppen

Moeder Sonia Singh vond dat de Bratz-poppen geen goed voorbeeld waren voor haar dochter van twee. Ze hebben grote lippen, altijd een perfecte manicure en dragen veel make-up. Dingen die volgens Sonia helemaal niet horen bij een tweejarige. Ze besloot er iets aan te doen. Met ecalyptusolie, nagellakremover en verf in de aanslag begon ze aan de ‘down-to-earth-styling’, waardoor de poppen er al snel een stuk realistischer uitzien.

Sonia vindt het belangrijk dat de poppen er ‘echt’ uitzien, inclusief alle imperfecties die daar bij horen. Volgens de vrouw zien kinderen de pop als voorbeeld. Wanneer de poppen er altijd op een bepaalde manier uit zien (roze lippen, geen sproetjes of puistjes) zorgt dat volgens Sonia ervoor dat kinderen bepaalde schoonheidsidealen overnemen en daar uiteindelijk een minderwaardigheidscomplex aan overhouden.

DIY video

Op Etsy verkoopt de moeder de poppen, maar je kunt ook zelf aan de slag! In de video legt Sonia uit hoe zij de fabrieksverf van de poppen haalt en welke stappen je moet doorlopen. Wat je met de poppen doet nadat de verf eraf is, dat is weer een tweede uitdaging. Dat hangt helemaal af van je eigen skills.

Wat vind jij van Sonia’s poppen: een goed initiatief of een beetje overdreven? Laat het ons weten.

Vind jij Barbie veel te dun? Je kunt nu ook een barbiepop kopen met realistische verhoudingen. Lees het artikel hier.

Reageer op artikel:
Moeder verwijdert make-up van Bratz poppen
Sluiten