Anne Broekman
Anne Broekman Gezondheid 29 okt 2017

Deze moeder viel 14 kilo af door één dagelijkse gewoonte te skippen

Als je op de Instagram-pagina van de Amerikaanse Maggie Fierro kijkt, vliegen de beeldige foto’s je om de oren. Maar de jonge moeder was niet altijd zo perfect in shape. Toch lukte het haar om flink af te vallen door een simpele gewoonte aan te passen.

Een gewoonte aanpassen

Maggie was altijd al een actief type. Maar na de geboorte van haar derde kindje bleven er wat kilo’s ‘plakken’. Daar was ze allesbehalve blij mee. Aan Popsugar vertelt ze dat ze moeite had met haar lichaam na de zwangerschap: ‘Eerlijk gezegd vond ik het moeilijk om naar mezelf in de spiegel te kijken, en het nemen van die eerste foto (de linkerfoto, red.) was echt heel lastig voor mij, maar ik wist dat ik iets moest veranderen.’ En dat werd een simpele gewoonte… die je kunt skippen.

De grote wisseltruc

De grootste verandering die Maggie in haar levensstijl aanbracht? Ze stopte met de hardnekkige gewoonte om laat op de avond nog te snacken. Daarnaast ging ze aan cardio en andere work-outs doen. ‘Ik gebruikte voortaan het sporten om te ontstressen in plaats van te gaan eten,’ zegt ze. Deze simpele wisseltruc leverde haar een killer body op.

Touwtje springen

Maggie sport nu zes keer per week en zondigt dus niet meer met nachtelijke vreetbuien. Nadat de kinderen op bed liggen, stort ze zich op gewichtheffen en touwtje springen. Ze is inmiddels bijna 14 kilo afgevallen en in betere shape dan ooit. Ze eet veelal vegetarisch en heel gezond, maar is niet te streng voor zichzelf: ‘Als ik uit ben en zin heb in pizza, dan bestel ik er zeker eentje.’ Maggie vertelt ook dat ze aanvankelijk een onrealistisch streefgewicht had vastgesteld: ‘Ik ging calorieën tellen en hongerde mezelf bijna uit. Dus dat liet ik los. Ik voel me nu gezonder en gelukkiger dan ooit. Dat bewijst maar weer dat een getal niets zegt.’

Vermijd vooral stress op het werk: dit is het geheim om nachtelijke vreetbuien tegen te gaan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze moeder viel 14 kilo af door één dagelijkse gewoonte te skippen
Sluiten