Moeder voldraagt terminaal ongeboren kindje om een bijzondere reden

Abbey Ahern (34) en haar man Robert kregen tijdens de 19-wekenecho vreselijk nieuws te horen: hun baby was terminaal ziek en niet levensvatbaar na de geboorte. Toch besloot het koppel de zwangerschap niet af te breken. De reden is hartverscheurend mooi.

Volgens de doktoren leed hun kindje aan Anencefalie, een aandoening aan het zenuwstelsel waardoor de hersens zich niet of amper ontwikkelen, en de schedel niet volledig dicht zal groeien. Robert en Abbey twijfelden geen moment of ze de zwangerschap zouden laten afbreken, of door zouden zetten. Hun kindje zou hoe dan ook ter wereld komen, zodat ze haar gezonde organen konden afstaan aan zieke baby’s.

LEES OOK: Pasgeboren Britse baby is de jongste donor ooit

Volop kunnen genieten

Robert en Abbey gaven hun ongeboren meisje de naam Annie. Toen ze werd geboren, hebben haar ouders nog 14 uur en 58 minuten met het kleine meisje kunnen doorbrengen. Annie kwam met een keizersnede ter wereld, en werd meteen bij haar ouders en de rest van haar familie gebracht. Abbey: ‘Ik was zo bang dat er na de geboorte van Annie veel tijd verloren zou gaan aan medische onderzoeken, maar gelukkig werd ze heel snel bij ons gebracht en hebben we volop van haar kunnen genieten.’

Jongste donor ooit

Toen ze overleed, werd Annie de jongste donor van de Verenigde Staten ooit. Iets waar een flink tekort aan is. Abbey: ‘De zwangerschap van Annie was het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan, maar dat we haar korte leven zo veel waarde hebben kunnen geven door haar organen te doneren werkt heel helend voor ons.’ Niet alle organen van Annie waren bruikbaar voor donatie vanwege zuurstofgebrek, maar die hebben Abbey en Robert aan de wetenschap gedoneerd.

Wauw! Deze handjes zijn geplaatst als een eeuwig durende knuffel

Bron foto’s: Abbey Ahern/Daily Mail

Daily Mail

Reageer op artikel:
Moeder voldraagt terminaal ongeboren kindje om een bijzondere reden
Sluiten