Janne Vogel
Janne Vogel Persoonlijk mei 29, 2018

9 eigenschappen die jouw beste moeder-vriendin sowieso heeft

Die ene vriendin die aan één blik genoeg heeft, bij wie je je volledig op je gemak voelt en die je nooit, nóóit zal veroordelen. We hebben allemaal een moeder-vriendin nodig die begrijpt wat we doormaken en met wie we uren kunnen kletsen over het leven.

Je liefste moeder-vriendin heeft de volgende 9 eigenschappen hoe dan ook. Koester elkaar!

1. Ze houdt jouw kinderen in toom omdat ze dit belangrijk vindt, niet omdat ze zich hierdoor beter voelt over haar eigen kinderen

Als jij even weg bent zal ze zorgen dat ze zich gedragen, maar ze zal nooit met een veroordelend vingertje naar jou wijzen. Je weet dat je haar alles kunt vertellen – júist de dingen die misgaan – en dat ze je altijd zal proberen te helpen. She’s got your back.

2. Ze veroordeelt je niet

Ook als je je kinderen halfbevroren lasagne geeft zal je van haar niets horen. Ze weet hoe moe je bent en kent je door en door. Ook als haar kinderen komen eten is het prima als jullie wat afhalen.

3. Ze is 100 % eerlijk

Ook als jij iets hebt gedaan of gezegd waar je haar mee hebt gekwetst zal ze het je vertellen. Ze weet hoeveel je om haar geeft en durft daarom ook met dit soort dingen bij je aan te komen.

LEES OOK: Deze 5 moeder-vriendinnen zou elke moeder moeten hebben

4. Ze maakt geen opmerkingen over je levensstijl

Of je nou een salade bestelt of een driedubbele cheeseburger, het maakt haar niks uit. Jullie begrijpen allebei dat het gaat om balans, en kunnen ook een toetje bestellen als de ander niks neemt. Geen druk, geen oordelen, niks.

5. Ze heeft dezelfde humor

Jullie krijgen buikpijn van het lachen als jullie samen zijn. Als mensen jullie eens zouden horen…

6. Ze kan – net als jij – toegeven dat haar kinderen soms klootzakjes zijn

Haar kinderen zijn niet beter dan die van jou; jouw kinderen zijn niet beter dan die van haar. En hé, soms zijn ze gewoon vervelend. Ze klimmen allemaal weleens op de glijbaan, delen vaak niet met elkaar en slaan elkaar regelmatig. Shit happens en kinderen blijven kinderen. Jullie voelen beiden geen strijd.

LEES OOK: 3 type moeders die je níet in je leven wilt hebben

7. Jullie kunnen samen ontzettend klagen

Omdat dat soms gewoon heel erg nodig is.

8. Ze voelt zich compleet op haar gemak bij je

Ze kan in de meest slechte staat bij je aankloppen en gaat voor jou echt niet verbergen dat ze zich niet goed voelt. Of dat ze er gewoon niet zo goed uitziet. Ze vertelt je hoe ze zich voelt en weet dat jij het begrijpt als ze een keer moet afzeggen of simpelweg op je bank wil zitten en huilen.

9. Het maakt haar niks uit in wat voor staat jij bent

Waar je woont, hoe rommelig je huis is, wat je aanhebt, wat je kinderen aanhebben; het zal haar een worst wezen. Ze houdt van jou zoals je bent en weet dat het moeder-leven allesbehalve makkelijk is.

Waar zou je zijn zonder haar?

Scary Mommy

Reageer op artikel:
9 eigenschappen die jouw beste moeder-vriendin sowieso heeft
Sluiten