Deze 5 moeder-vriendinnen zou elke moeder moeten hebben

Vriendinnen die ook moeder zijn, waar zouden we zonder hen zijn? In een wereld waar het soms voelt alsof niemand écht begrijpt wat je als moeder doorstaat, zijn je moeder-vriendinnen er altijd aan je zijde middenin de chaos van de gekte.

Of je nu nog maar net mommy bent of al een langere tijd, je moeder-vriendinnen zijn er om je angsten en tranen weg te nemen. Het is goed om vriendinnen in verschillende soorten te hebben – en wat betreft moeder-vriendinnen zijn dit de 5 die elke moeder zou moeten hebben.

1. De hot mess moeder

Je weet over wie we het hebben als je haar ziet. De hot mess moeder is de moeder die meestal te laat is voor een afspraak die ze vergeten is af te zeggen. Die in haar auto zit te discussiëren met de navigatie. Ze heeft een eigen kijk op kinderopvoeding en ze heeft het al over kerst als het nog maar augustus is. Iedereen heeft een hot mess moeder-vriendin nodig: ze heeft haar hart op de goede plek, ze is de vriendin waarbij je goudeerlijk kunt zijn. Ze luistert, deelt haar eigenlijk oorlogsverhalen (van thuis) en laat je weten dat je niet alleen bent.

2. De georganiseerde moeder

Soms kun je er niet meer tegen hoeveel gelijk ze heeft, maar je hebt haar nodig. De georganiseerde moeder is er om de beste ouderschap-hacks aan je te vertellen. Als je net een kindje hebt gekregen is zij er als eerste met oordopjes voor het dutje die ze je dwingt te nemen. Wanneer je haar dingen vraagt over het ouderschap, is zij degene die ook echt met goede tips komt. Als je kind op de leeftijd is dat hij/zij naar school gaat, is zij degene waardoor je weet wanneer de zomervakantie begint. Ze is er voor jou zoals de meeste van je vriendinnen er niet voor je zijn, niet omdat je andere vriendinnen dat niet willen, maar omdat ze niet net zo goed zijn in het aanwezig zijn.

LEES OOK: Duurt jullie vriendschap al (meer dan) zeven jaar? Dan zit je voorgoed aan elkaar vast

3. De moeder in de chaos

Of je nou met haar er in zit of niet, iedereen heeft een moeder in de chaos nodig. De term klinkt raar, maar het is de moeder die net het ouderschap avontuur begint. Als je ook in dit stadium verkeert, spenderen jullie de meeste tijd in kindvriendelijke cafe’s of speeltuinen. Jullie appen de hele dag én nacht door, waarbij het bijna logisch is dat jullie altijd ‘s nachts wakker zijn – waarschijnlijk door een schreeuwend kind. Als je kinderen ouder zijn, zal de moeder in de chaos je herinneren aan de tijd toen je kinderen nog onschuldig waren. Als je naar haar kijkt weet je hoe ver je bent gekomen.

4. De moeder met kinderen die ouder zijn dan die van jou

Of haar kinderen op de middelbare school zitten of zelf al ouders zijn, de moeder met kinderen die ouder zijn dan die van jou zal degene zijn die hartverscheurende verhalen met je deelt over tieners die nooit meer ‘ik hou van jou’ zeggen of kinderen die uit huis gaan. Ze zal je doen laten begrijpen dat er een einddatum zit aan de lieve aanhankelijkheid van peuters. Je hoort haar verhalen en wilt het liefst dat je kinderen klein blijven, maar je zult haar dankbaar zijn dat je de geheimen weet van wat je nog te wachten staat. Ze zal zorgen dat je je niet hopeloos voelt voor de toekomst, ze doet er alles aan om je een geweldige moeder te laten zijn.

LEES OOK: Oude vriendschappen sterk houden kan dementie tegengaan

5. De chillbroek moeder

En dan hebben we het niet over tokkies, maar over díe ene beste vriendin waar het altijd goed bij voelt. Ze accepteert je zoals je bent, het boeit haar niks als je een paar kilo bent aangekomen. Ze is de perfecte vriendin voor eigenlijk alle situaties. Jullie kunnen altijd samen zijn, met zijn tweeën, met jullie lovers of met jullie kinderen: jullie hebben het áltijd leuk.

Reageer op artikel:
Deze 5 moeder-vriendinnen zou elke moeder moeten hebben
Sluiten