Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Kids 8 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Moeder waarschuwt voor nieuwe rage onder schoolkinderen: fidget spinners

Als de ene rage voorbij is, volgt de andere wel weer. Weet je nog vorig jaar, toen bottle flipping het ding was? Nu is het tijd voor de ‘fidget spinners’.

Mocht je ze nog niet gezien hebben en je kind er nog geen hebben, lees even mee: deze spinners zijn kleine gadgets, een soort propellor, heel populair in onder andere Amerika, maar nu nu ook naar Nederland overgewaaid. Steeds meer kinderen op school hebben zo’n spinner steevast in hun jaszak zitten. Het is goedkoop speelgoed dat je met één hand kunt ‘besturen’. Je moet ‘m als het ware tussen je duim en middelvinger ronddraaien.

Goed tegen stress en prikkels

De spinners zijn oorspronkelijk bedacht voor kinderen met leer- of gedragsproblemen die moeite hebben met hun concentratie. Slim. Het is de truc dat je ‘m zo lang mogelijk kan laten spinnen. Daarnaast is ‘ie lekker klein, dus kunnen kinderen hem makkelijk overal mee naartoe nemen. Of dat nou de speeltuin, het schoolplein of de supermarkt is. Plus het ding kost maar €2,50, dus zo gekocht van je zakgeld. Op YouTube staan allerlei instructievideo’s om nieuwe trucjes te leren.

LEES OOK: Opmerkelijke opvoedlessen: zo worden kinderen grootgebracht in andere landen

Waarschuwing

Maar toch is het niet helemaal veilig. Althans volgens de Australische moeder Molly, die nu andere ouders waarschuwt voor het speelgoed. Haar zoontje Isaac (11) kreeg vorige week een ongelukje met het ding. Terwijl hij met zijn spinner aan het spelen was, kwam het speelgoed in zijn oog. Hij gooide de spinner in de lucht, het ding kwam tollend naar beneden, maar hij kon ‘m niet goed opvangen. Daardoor sneed het in de hoek van z’n oog.

In een klein hoekje

Molly: ‘Het is een wonder dat het niet ín z’n oog kwam en hij godzijdank nu niet blind is.’ Isaac heeft er wel een flink litteken aan overgehouden, waardoor zijn zicht wordt belemmerd. En dus zijn er nu al scholen in Amerika die ze op het schoolplein verbieden. Dus mocht je kind aan het spinnen gaan, weet dat ook hier een ongeluk weer in een klein hoekje zit. Je kunt je kind nu eenmaal niet in een doosje doen om het tegen alles te beschermen, maar altijd goed om te weten toch?

Wow! Zo zien de handen eruit van een 8-jarige na het buitenspelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mirror

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder waarschuwt voor nieuwe rage onder schoolkinderen: fidget spinners
Sluiten