Moeder wil taboe op borstvoeding aan peuters doorbreken met fotoserie

Eerlijk is eerlijk, je kijkt een keertje om als je een moeder borstvoeding ziet geven aan een kind dat ouder is dan twee. Natalie McCain is zich ervan bewust dat mensen dat inderdaad doen als zij haar peuterzoontje borstvoeding geeft in het openbaar. Met een fotoserie wil ze dit taboe doorbreken.

‘Veel mensen vinden het te seksueel als ik mijn zoontje van boven de twee borstvoeding geef in het openbaar. Ik krijg scheve gezichten, en mensen voelen zich vaak geroepen er hardop over te oordelen.’ In Amerika, waar Natalie vandaan komt, is dit stigma nog veel erger dan in Nederland. Daarom wilde ze door middel van een fotoserie laten zien dat het heel natuurlijk is om je kinderen zo lang mogelijk borstvoeding te geven. ‘Mensen schrikken vaak van het beeld, een peuter aan de borst. Ik wil laten zien dat er niks raars aan is.’

Sterk immuunsysteem

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie is het geven van borstvoeding aan kinderen tot 3 jaar zelfs heel gezond, zowel voor moeder als kind, en bevelen het dan ook aan om kinderen tot 3 jaar borstvoeding te geven. Er zitten stoffen in borstvoeding die voor een sterk immuunsysteem van het kind zorgen, en moeders hebben minder kans op eierstok- en baarmoederhalskanker.

1.

2.

3.

LEES OOK: Moeders delen massaal prachtige ‘tree of life’ borstvoedings foto’s

4.

5.

6.

7.

8.

Dit zijn ze! De 10 fases van borstvoeding geven die elke kersverse moeder herkent

The Honest Body Project

Reageer op artikel:
Moeder wil taboe op borstvoeding aan peuters doorbreken met fotoserie
Sluiten