Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Eropuit 7 mei 2017

11 x uitjes waar je op Moederdag gratis toegang krijgt

Yes, zondag 14 mei worden alle moeders weer buitenproportioneel verwend met beschuitjes, vers fruit, sap, 10 dikke zoenen en de mooiste zelfgemaakte creaties. Maar wat doe je dan de rest van de dag? Deze uitjes en parken geven op Moederdag alle moeders gratis toegang. Veel plezier!

Van noord tot zuid, overal is aan ons moeders gedacht. 11 leuke uitjes voor het hele gezin:

1. Archeon

Bij het Archeon in Alphen a/d Rijn doen ze er nog een schepje bovenop. Daar krijg je gratis toegang tot het park bij een moederdagbrunch. En aan het eind van de dag krijg je zelfs een verrassingstas mee. De brunch is van 11.00 – 13.00 uur. Daarna krijg je een dagprogramma met alle speciale activiteiten. Ga samen met je kind terug in de tijd in dit boeiende openluchtmuseum. Verdeeld over verschillende stadjes staan gebouwen en hutten van vroeger. In de ambachtshuisjes wordt hard gewerkt en zie je de houtbewerker, bakker en smid. Kinderen kunnen aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten of boogschieten. Tot slot nog even ravotten in de speeltuin of het doolhof.

2. Plopsaland

In België, maar ook in het Drentse Coevorden vind je een van de vrolijke Plopsaparken. Meer dan 25 indoor attracties veroveren het harten van jouw kleine avonturier. Maar ook bij mooi weer is het lachen, gieren, brullen in het ruime buitengedeelte. Bumba, K3, Wickie de Viking, Maya de Bij, alle favoriete tv-helden komen voorbij. Ga samen in de vliegende fietsen, brandweermolen en alle andere leuke attracties. Belangrijk: download hier je Moederdag ticket (geldig t/m 30 juni). Op andere dagen zijn trouwens alle 5-jarigen gratis!

3. Familiepark en Zwemkasteel Nienoord

Hier heb je echt alles bij elkaar. Een kinderboerderij, attracties, natuurspeurtocht, (tropisch) zwembad, doolhoven, treinen en streekwinkeltje. In Groningen. Naast de grote speeltuin zijn er verschillende speeltoestellen zoals een overdekte apekooi, helicopterbaan, klimkasteel en tractorparcours. Tussendoor dieren aaien bij de kinderboerderij en op ontdekkingstocht met de verschillende speurroutes. Neem eventueel zwemkleding mee voor het binnenbad met peuterbadje en verschillende glijbanen.

4. Omniversum

Het Omniversum in Den Haag is een filmtheater met mega groot beeld. De films worden door een bepaalde techniek op een enorm koepelscherm van 840 m2 geprojecteerd en de beleving wordt nog eens extra versterkt door een gaaf geluidssysteem. Super spectaculair dus. Qua films is er volop keus en draait er die dag voor iedereen wat wils, ook voor kinderen. Onder andere draait er Africa, the Serengeti, de best gewaardeerde film ooit daar, een prachtige natuurfilm over de dieren in het Afrikaanse landschap.

5. Land van Jan Klaassen

Vlakbij Arnhem, in Braamt, ligt dit unieke kinderpretpark met het grootste poppentheater van Nederland. Je kind kan zich uitleven in het buitenspeelpark, de indoorspeeltuin en kaboutertrein. Verder is er ook nog een waterspeeltuin, turboglijbaan en geheim poppenmuseum. In de speciale voorstelling ‘Een cadeau voor Katrijn’ wil Jan haar verrassen. Maar als hij het wil geven, blijkt dat het cadeau weg is. Aan de kinderen de taak om te raden wie dat heeft gedaan.

6. Veiligheidsmuseum

In dit leuke museum in Almere zijn verschillende leuke speurtochten en kunnen kinderen zich verkleden als de politie, brandweer of ambulanceverpleegkundige. In sommige voertuigen mag je zelf binnen een kijkje nemen, net als in een echte politiecel. Ook zijn er verschillende zelf-testen: is je kind geschikt voor de politie of brandweer? En hoe goed legt ‘ie het skelterbaan-parcours af?

7. De Leemkuil

Deze mega speeltuin vind je in een bos in Nijmegen. Heel leuk met ondergrondse glijbanen, een skelterbaan, twee trampolines, een familieschommel, piratenschip, Oosters verdwaalkasteel, een zand- en waterspeelplek én een trein op echte rails. Kortom, je kind is er voorlopig wel zoet.

8. Indoor KidsZoo

In Noordwijkerhout kan je kind z’n energie kwijt in deze enorme binnenspeeltuin. Een ware speeljungle met allerlei leuke toestellen en attracties. Al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Voor oudere kinderen is er een speciale Kids Escaperoom, een kamer vol schatkisten en puzzels waarin ze onder toezicht van een begeleider met z’n allen de code moeten kraken. En jij kan je lekker terugtrekken op het binnenterras, met uitzicht op je kind en bediening aan tafel.

9. Klimbos Zeeuwse Helden

Zin om zelf ook actief mee te doen? Doe samen met je kind dit klimparcours in Zeeland. Er zijn zes verschillende uitdagingen, aangepast per leeftijd en al geschikt vanaf 5 jaar. Met loopnet, wiebelbrug, draaipalen, twist, zipline, eiland hopping, balken overstap, hangbrug en netpiramides. Genoeg? 😉 Alle kinderen tussen 8 en 12 jaar ontvangen bij hun eerste keer klimmen in het klimbos hun persoonlijke heldenstatus. Je kunt met stempels sparen van brons tot goud.

10. Braderie en mini-kermis

In Oostzaan en Veldhoven zijn er grote braderieën met een heel verschillend aanbod van eten, drinken, cadeaus, kleding en nog meer. Voor kinderen is er een mini-kermis, springkussen, stormbaan en pannaveld.

11. Mama’s Pride

In Geleen vind in het Burgemeester Damenpark elk jaar het gratis popfestival Mama’s Pride plaats. Van 12:00-22:30 vermaken verschillende internationale bands en dj’s het publiek en kun je genieten van het mooie park. Ook is er een silent disco met special effects. Voor kinderen is er lekker schaafijs.

24 hilarische kaarten om op Moederdag te geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
11 x uitjes waar je op Moederdag gratis toegang krijgt
Sluiten