Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Tips & Tricks 8 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Wat als je moeder in het ziekenhuis ligt op Moederdag?

Op Moederdag zetten we onze moeders in het zonnetje om hen te bedanken voor hun liefde en zorg. Maar wat nu als deze Moederdag alles behalve zonnig is omdat jouw moeder in het ziekenhuis ligt? Wat de verdrietige situatie dan ook is, op (één van) deze manieren bezorg jij je moeder toch een bijzondere dag!

1. Taart

Moederdag is een feest op zich en een feestje is pas compleet wanneer er taart bij komt kijken! Bakte jouw moeder altijd een verrukkelijke appeltaart? Of is cheesecake meer haar ding? Kies haar favo taart uit en duik de keuken in om wederom te bewijzen dat liefde wel degelijk door de maag gaat. Ben je geen keukenprinses? Deze recepten zijn hartstikke simpel, maar je kunt natuurlijk ook eventjes langs de banketbakker wippen.

2. Ontbijt op bed

Ze doen hun uiterste best om het ziekenhuismenu zo lekker mogelijk te maken, maar laten we eerlijk zijn. Er gaat niets boven een vers ontbijtje wat met liefde is bereid. Misschien verlangt je moeder al een lange tijd naar pannenkoeken, wentelteefjes of verse croissantjes. Of ontbeten jullie vroeger op zondag standaard met een vers eitje? Kleed het ontbijt aan zoals jouw moeder het graag heeft om haar verrassing nog persoonlijker te maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze recepten:

3. Filmmarathon

Je moeder ligt helaas niet voor niets in het ziekenhuis. Als er één ding is wat zieke mensen nodig hebben is het rust. Een flinke dosis entertainment maakt bedrust een stuk minder saai. Dus pak je laptop én de favo snacks van je moeder in en vergezel haar tijdens een moeder-dochter filmmarathon. Misschien is het bijzonder om films/series te kijken waarin de relatie tussen een moeder en dochter centraal staat, zoals bij Gilmore Girls of Freaky Friday.

4. Spa

Jouw lieve moedertje verdient het om flink in de watten te worden gelegd! Maak een tripje naar de drogist en vul je mandje met allerlei beauty essentials. Gezichtsmaskertjes, haarmaskers, een pedicureset, een manicureset, nagellak, geurkaarsen, kruidenthee, scrubzout, olie voor een voetenbadje… Als je het echt goed aan wil pakken laat je een masseur langskomen. Op deze manier haal je de spa naar het ziekenhuis en raken jullie helemaal zen!

Wordt je moeder binnenkort ontslagen uit het ziekenhuis? Dan kun je haar ook een saunabon geven, zodat ze iets heeft om naar uit te kijken. Dit is waarom een dagje sauna het ultieme ontspanmoment is!

5. Knutselen

Laat alle foto’s waar jullie samen opstaan afdrukken. Koop een fotoboek en knutselspullen, zoals glitters, stickers en stiften. Neem alle spulletjes mee naar het ziekenhuis en ontwerp samen jullie eigen moeder-dochter fotoboek. Je kunt hier ook een familieproject van maken door foto’s van de hele familie af te laten drukken en/of iedereen van tevoren een persoonlijke bladzijde te laten ontwerpen. Op deze manier voelt je moeder zich geliefd en gewaardeerd. En dat is waar Moederdag omdraait, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wat als je moeder in het ziekenhuis ligt op Moederdag?
Sluiten