Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 8 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Voor iedereen die Moederdag viert zonder moeder

Moederdag, een dag om het leven en de liefde te vieren tussen jou en de meest geweldige persoon in je leven: je moeder. Je moeder doet zo veel voor je, ze heeft talloze offers gebracht en onvoorwaardelijk van je gehouden, wat er ook gebeurt. Natúúrlijk zou er een dag moeten zijn om dat te vieren.

Helaas is deze dag voor degenen die een moeder hebben verloren anders. Deze dag draait niet langer meer alleen om een geluk, maar er komt ook veel verdriet bij kijken.

De eerste Moederdag zonder moeder

Het begint bij de eerste Moederdag zonder moeder. Het is moeilijk om daarmee om te gaan, elke winkel die je langs loopt zorgt voor een klap in je gezicht, je wordt met je neus op de feiten gedrukt dat je geen moeder meer hebt. Het kan er zelfs voor zorgen dat je de winkels maar gaat vermijden, je wilt niet constant worden herinnerd aan je eerste Moederdag zonder moeder.

LEES OOK: Single moeder: ‘Dit is wat ik het allerliefst wil voor Moederdag’

Mensen om je heen

In de weken voordat Moederdag is, praat iedereen over hun plannen en worden alle cadeautjes besproken. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat iedereens leven even stilstaat omdat jij dit hebt meegemaakt, maar het blijft moeilijk. Het is bijna awkward om te bedenken wat je zou gaan doen deze dag. Iedereen gaat naar zijn familie en spendeert Moederdag daar. Dat is natuurlijk logisch, maar neemt niet weg dat jij alleen thuis zit op Moederdag zonder moeder.

Creëer je eigen Moederdag tradities

Waarom zou je niet je eigen Moederdag tradities creëren? Doe dingen die je altijd samen met je moeder deed, maar dan alleen. Ga shoppen, ga ergens lekker lunchen; doe alles wat je moeder ook leuk vond om te gaan doen.

LEES OOK: Moeder schrijft: waarom ik Moederdag een vreselijke dag vind

Het is oké om alleen te zijn

Misschien heb je wel het idee dat die ene dag elk jaar, niemand iets goed kan doen. Jezelf de ruimte geven kan écht helpen. Je moet je eigen manier vinden om te dealen met deze dag. Het is oké om verdrietig te zijn, om erom te huilen. Deze dag wordt misschien nooit heel makkelijk, maar dat betekent niet dat je zwak bent. Het is een dag die je herinnert aan hoe sterk je bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme