Deze moeder doneert 2,5 liter moedermelk per dag aan baby’s die het nodig hebben

Kolven kan best een dingetje zijn. Het is veel werk, neemt tijd in beslag en sommige vinden het geen leuke activiteit. Nog meer redenen waarom deze moeder een superheld is in onze ogen!

De Amerikaanse moeder van drie, Tabitha Frost, heeft al meer dan 445 liter moedermelk gedoneerd aan baby’s die het nodig hebben.

Aandoening

Tabitha heeft een aandoening die hyperlactatie syndroom wordt genoemd, wat betekent dat ze een teveel aan melk produceert – meer dan ze zelf nodig zou hebben om haar acht maanden oude baby te voeden. Ze wilde iets positiefs doen met haar melkproductie, en doneert nu 2,5 liter per dag aan premature baby’s, wiens moeders melk nog niet binnen is gekomen.

30 ounces going into the freezer this morning. Instead of switching out bottles mid-pump for my morning pump, I pump for relief, nurse the baby, then pump again. More ounces to come this morning! Ps. My freezer is crying! Can’t wait for more coolers to arrive! #pumplife #momlife #breastfeeding #breastfeedingmom #pumpingmom #milkdonor #breastmilkdonor #liquidgold #liquidgoldmine #breastmilk

Een bericht gedeeld door Tabitha Frost (@liquidgoldmine) op

Instagram

Deze moeder pompt meerdere keren per dag en documenteert haar verhaal op haar Instagram-account Liquid Gold Mine, waarbij ze foto’s deelt van haar volle koelkast met moedermelk, klaar om te doneren.

Een bericht gedeeld door Tabitha Frost (@liquidgoldmine) op

Kolfapparaten

Tabitha heeft een kolfapparaat in haar kamer staan, naast de zijkant van haar bank in haar woonkamer en eentje in de auto, zodat ze kan kolven waar ze ook gaat. Tabitha is zo toegewijd aan het doneren van haar melk waar ze ook gaat, of het nou tijdens de vakantie of tijdens een date-night met haar man is – die haar voor de volle 100% steunt. Ondanks al het harde werk en de tijd die het kost om de klok rond te kolven, heeft Tabitha geen plannen om te stoppen. ‘Ik ben zo ver gekomen,’ zegt ze. ‘Het is echt alles of niets.’

In Nederland is het ook mogelijk om moedermelk te doneren.

Reageer op artikel:
Deze moeder doneert 2,5 liter moedermelk per dag aan baby’s die het nodig hebben
Sluiten