Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kinderen 8 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

De reden waarom deze foto van moedermelk viraal gaat, moet elke moeder weten

Er is een eeuwige discussie over of je je kind nu wel of geen borstvoeding moet geven. Conclusie: als je de keuze hebt, moet je als moeder zelf weten of je voor fles- of borstvoeding gaat en daar heeft niemand anders iets over te zeggen. Eén ding is wel zeker: moedermelk zit vol broodnodige stoffen. Dat bewijst deze viral foto.

Ziektes

Victoria Catherine is student biowetenschappen, en voor een opdracht heeft ze onderzoek gedaan naar moedermelk. Ze deed deze melk in een petrischaaltje, evenals de Micrococcus luteusbacterie, eentje die ‘helpt’ bij de ontwikkeling van ziektes. Ze plaatste het bericht elf maanden geleden op Facebook, maar het gaat intussen opnieuw het hele internet over.

LEES OOK: Moeder laat de pijnlijke waarheid van het geven van borstvoeding zien en gaat viraal

Proteïnen

‘Zo trots’, schrijft ze. ‘Alle schaaltjes bevatten een druppel moedermelk, zowel van een moeder die vijftien maanden geleden een baby heeft gekregen als van een moeder die drie jaar geleden is bevallen van een baby’, schrijft ze. Daar omheen zie je de ontwikkeling van de bacteriën. De ruimte om de druppel melk geeft aan wat voor effect de proteïnen in de melk hebben. Zo werkt het dus ook in het lichaam’, gaat ze verder.

‘Het werkt ook met de E. colibacterie (poepbacterie red.) en de MRSA-bacterie (ziekteverwekker red.). De toekomst ziet er rooskleurig uit. De toekomst is borstvoeding!’, schrijft ze.

Haar bericht is al meer dan 21 duizend keer geliket en meer dan 28 duizend keer gedeeld. Nogmaals: of je je kind borstvoeding wil geven, beslis alleen jij. Niets is goed, niets is fout. Dit zijn enkel wetenschappelijke feiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme