Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 11 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Wat we écht denken als een moeder haar geduld verliest met haar kleine in het openbaar

Stap nu in de auto, NU! Klaar nu. Ik tel tot drie. Drie. Twee. Tweeënhalf… Argh! We kennen het allemaal.

Als je niet zelf degene bent die het zegt, is het wel een andere moeder die even haar geduld verliest. We’ve all been there. Wat denk je van al deze andere momenten waar we andere moeders haar geduld zien verliezen? Waar we ons maar al te goed in herkennen.

Moeders in de supermarkt

Het gejammer is maar al te goed te horen vanaf het gangpad waar jij in staan, maar het klinkt alsof het van de fruit- en groenteafdeling aan de andere kant van de winkel komt. Arme mama. Als je vervolgens dezelfde mama passeert en ziet hoe uitgeput ze is, met aan haar hand het schattige kleine meisje met tranen over haar wangen. Het meisje zit inmiddels in de wagen, te schoppen als een gek en haar armen uitgestrekt, schreeuwend om mama. Het minste wat we kunnen doen is een knikje geven als steun. Als de laatste poging ook is mislukt laat ze de kar staan en loopt ze de winkel uit. We’ve all been there.

LEES OOK: Het moederschap is niet altijd feest, deze foto’s bewijzen het!

Moeders en het toilet

‘Ik hoef niet naar de wc, neeeeee’, gevolgd door een plasgeluid, gevolgd door ‘ik wil mijn handen niet wassen, neeeee’. Haar kind heeft duidelijk de nee-fase bereikt. Het enige wat wij kunnen denken is ‘het is maar een fase’. We’ve all been there.

Moeders in het park

Met kids die niet willen vertrekken. Terwijl jij je kleine nog een paar keer heen en weer duwt op de schommel (voor de 100e keer), zie je haar in je ooghoek. Een moeder met aan haar ene zijde een rustig kindje die wat zachtjes een bal voor zich uit trapt en op haar heup een schreeuwend kind die overduidelijk het park niet wil verlaten. We’ve all been there.

Moeders in een kindvriendelijk koffietentje

Ze heeft een babychino voor haar kleintje besteld, maar dat ligt inmiddels op de grond. Ze zit met servetjes de grond droog te maken, terwijl haar ander kind boos wordt omdat zijn marshmallow wit is en niet roze. Vervolgens pakt het ander kind alle suikerzakjes uit het bakje. Wanneer haar eigen koffie naar het tafeltje wordt gebracht, zet ze het ene kind in de wagen en vertelt ze aan haar andere kleine dat als hij zich niet kan gedragen, ze weg moeten. Ze gaat. Haar koffie waar nog damp vanaf komt staat nog op tafel. We’ve all been there.

LEES OOK: Yogadocent: moeders, laat je niet gek maken door mindfulness

Moeders achter wegrennende kids aan

De moeder die het druk heeft met achter de kids aan rennen. De ene gaat ook nog eens de andere kant op dan de ander. We’ve all been there.

Alles is een fase. Kleine kinderen blijven niet voor altijd klein, en hoewel er heel veel valt te genieten van de kleintjes, sommige dagen – als je ze écht achter het behang kunt plakken – is het fijn om andere moeders ook te zien struggelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Wat we écht denken als een moeder haar geduld verliest met haar kleine in het openbaar
Sluiten